Ensarioğlu: Kaymakamlar yardım için bize ulaşıyor

Diyarbakır'da depremden zarar gören yerleri ziyaret etmek üzere bölgede bulunan İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Salim Ensarioğlu, deprem olan yerlerde halen ulaşılmadığını hatırlatarak, İsim vermek istemiyorum bazı kaymakamlar bize ulaşıyor, ne olursunuz söyleyin de bize yardım gelsin diye. Bu devlet hepimizin" dedi.

Ensarioğlu: Kaymakamlar yardım için bize ulaşıyor

Ensarioğlu, beraberinde partisinin iki milletvekili ile birlikte Diyarbakır'daki zarar gören binalarda incelemede bulunarak, hastanelerde tedavi gören hastaları ziyaret etti. Ardından kriz merkezini ziyaret eden ve yetkililerden bilgi alan Ensarioğlu, Mersin Milletvekili Behiç Çelik ile Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, İl Başkanı Vejdin Ensarioğlu’yla birlikte Diyarbakır Söz Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ömer Büyüktimur’a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. etti. Burada açıklamalarda bulunan Ensarioğlu, Diyarbakır'daki enkaz alanındaki çalışmaların eksikliklere rağmen devam ettiğini ve 100'e yakın can kaybının bulunduğunu aktardı.

"ASIL FELAKET SANSÜR, SANKİ SANSÜR KURULMUŞ"

Kurtarma ekiplerinin halen bazı bölgelere ulaşamadığını ve bunun herkesi üzdüğünü belirten Ensarioğlu, "Genel Başkanımızın geçmiş olsun ve başsağlığı dileklerini getirdik. Heyet olarak il başkanımızla birlikte Diyarbakır'da incelemelerde bulunduk. Diyarbakır'da 7 binamız çökmüş, 100'e yakın can kaybımız var. Daha da artacağı görünüyor. Bütün milletimizin ve Diyarbakır'ın başı sağ olsun. Yaralı olan hastalarımızı hastanelerde ziyaret ettik. Adıyaman ilimizden de buradaki hastanelerimize yaralılar gelmiş. Allah onlara şifa versin. Diyarbakır'daki çalışmalar eksikliklere rağmen devam ediyor. Kriz masasını ziyaret ettik. Oradaki eksiklikleri devlet terbiyesi içerisinde ilgililere bildirdik. Bu acı hepimizin acısıdır. Onlarda makul karşıladı. Asıl felaket sansür, sanki sansür kurulmuş. İsim vermek istemiyorum bazı kaymakamlar bize ulaşıyor, ne olursunuz söyleyin de bize yardım gelsin diye. Tabi ki bana söylemesi doğaldır. Bu devlet hepimizin. Tüm dünyadan yardımlar geliyor ama bunu dünyaya duyurmamız gerekiyor, saklamamamız gerekiyor. Haberlerle görüntülerle bundan korkmamak lazım. buradan sayın cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. sert bir emir vererek, deprem bölgelerine her ilin iş adamlarını yönlendirsin" dedi.

ALTYAPI SİSTEMİNDEKİ NOKSANLAR

İyi Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik, deprem bölgesine barınma için çadır ve battaniye ulaştırılması gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu: "Öncelikle depremden dolayı içimiz burkuldu ve çok üzüldük. Yaşadığımız deprem, yüzyılın depremi. Deprem çok geniş bir sahada etkili olduğu için 10 milyondan fazla insanı doğrudan veya dolaylı yönden etkiledi. Yaşanılan bu üzücü durum için biz milletvekilleri, devlet yetkilileri, valiler, kaymakamlar, emniyet, askeriye ve bütün Türkiye'mizin her köşesinden daha birçok insan tarafından 10 milyon nüfusa yaptığı ayni ve nakdi yardımlar var. Bunların iyi koordine edilerek tez elden bütün mağdurlarımıza ulaştırılması gerekir. Enkaz altında kalan vatandaşlarımızda bir an evvel çıkarılması gerekir. Alt yapı sistemindeki noksanlıkların giderilmesi gerekir. Hava şartlarından dolayı burada yaşayan bütün mağdurlara devletimizin aldığı tedbirlere sıkıntıları giderilmesi gerekir. Battaniye ihtiyaçları başta olmak üzere ısıtıcı gibi temel ihtiyaçlarını giderilmesi gerekiyor."

İyi Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar da, kendisinin de bir yer bilimci uzmanı olduğunu belirterek, Türkiye'nin önemli bir deprem bölgesi olduğunu ve tecrübesi de olduğunu ifade ederek, yıkılan binalardaki kurtarma çalışmaları yapılırken, organizasyonun önemine değindi.

Kaynak: Diyarbakır Söz