Erdoğan’dan geçmiş olsun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saldırıya ilişkin olarak taziye ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

Erdoğan’dan geçmiş olsun

Konuya ilişkin açıklama, HÜDA PAR'ın sosyal medya hesabından yapıldı. Açıklamada, "Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Adana İl Sekreterimiz Sacit Pişgin'in şehit edildiği, İl Başkanımız Salih Demir'in yaralandığı saldırı ile ilgili Genel Başkanımız Sayın Zekeriya Yapıcıoğlu'nu arayarak taziye ve geçmiş olsun dileklerini iletti." ifadelerine yer verildi.

OLAY ARAŞTIRILIYOR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da Twitter hesaplarından saldırıya ilişkin paylaşımda bulundu.

Yılmaz, "Menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybeden HÜDA PAR Adana İl Sekreteri Sacit Pişgin'e Allah'tan rahmet, yaralanan İl Başkanı Salih Demir’e acil şifalar diliyorum. Saldırının tüm yönleriyle aydınlatılması için başlatılan adli soruşturma devam etmektedir." dedi. 

KURTULMUŞ TAZİYE BİLDİRDİ

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, taziye ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

HÜDA PAR'ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Meclis Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş, Adana İl Sekreterimiz Sacit Pişgin'in şehit edildiği, İl Başkanımız Salih Demir'in yaralandığı saldırı ile ilgili Genel Başkanımız Sayın Zekeriya Yapıcıoğlu'nu arayarak taziye ve geçmiş olsun dileklerini iletti." ifadelerine yer verildi. 

ÇELİK KINIYORUZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik saldırı kınadı. Çelik Twitter hesabında saldırıya ilişkin paylaşımda bulundu. Çelik, şunları kaydetti: Siyaseti hedef alan şiddetin üzerine gidilecek; hadise her yönüyle aydınlatılacaktır. HÜDA PAR camiasına taziyelerimizi iletiyoruz." 

BAKAN TUNÇ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da Twitter hesabından saldırıya ilişkin paylaşımda bulundu.

Tunç, şunları kaydetti:

"HÜDA PAR Adana İl Başkanı Salih Demir ve İl Sekreteri Sacit Pişgin'e İl Binasında gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırı sonucu hayatını kaybeden Sacit Pişgin'e Allah'tan rahmet, tedavisi devam eden Salih Demir'e Allah'tan acil şifalar diliyorum.

Saldırı ile ilgili olarak Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca gerekli adli soruşturma başlatılmış olup bir şahıs gözaltına alınmıştır. Menfur saldırının tüm yönleriyle aydınlatılması için adli soruşturma devam etmektedir. Merhumun ailesine ve HÜDA PAR teşkilatına başsağlığı diliyorum."

DİĞER SİYASİLER

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan: “Olayın bir an önce açığa kavuşturulmasını ve adaletin tesis edilmesini temenni ediyoruz.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: “Tüm HÜDA PAR camiasına başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Siyasette şiddetin en küçüğüne dahi karşıyken böylesi acı bir haber almak hepimizi derinden üzmüştür.”

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici: “Ülkemizde istikrarı ve huzur ortamını bozmaya çalışan tüm girişimlere ve provokasyonlara karşı dikkatli ve tedbirli olmalıyız. Siyaset ve şiddet hiçbir şekilde yan yana olmamalı, yan yana anılmamalıdır. Terör ve şiddet kimden gelirse gelsin ve kime karşı yapılırsa yapılsın hep birlikte karşı durmalı ve  anetlemeliyiz. “

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: HÜDA PAR Adana İl Başkanlığına düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırıda hayatını kaybeden il sekreteri Sacit Pişgin’e Allah’tan rahmet, ailesine ve HÜDA PAR camiasına baş sağlığı diliyorum. Saldırı sonucu yaralanan il başkanı Salih Demir’e acil şifalar temenni ediyorum.

Eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop: HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı'na yapılan vahşi saldırıyı kınıyor, hayatını kaybeden İl Sekreteri Sacit Pişgin'e Cenab-ı Hakk'tan rahmet, ağır yaralanan İl Başkanı Salih Demir'e acil şifalar diliyorum. Yapılan saldırıdan dolayı HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nu arayarak, derin üzüntümü ve taziyelerimi ilettim.

saldırıyı kınıyorum. Saldırıda hayatını kaybeden Sacit Pişgin’e Allah’tan rahmet, yaralanan Salih Demir’e acil şifalar diliyorum. HÜDAPAR ailesine başsağlığı diliyorum. 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: HÜDAPAR Adana İl Başkanlığına yapılan saldırıyı lanetliyorum. İbadet ettikleri sırada uğradıkları saldırı sonucu vefat eden İl Sekreteri Sacit Pişgin’e Allah’tan rahmet, yaralanan İl Başkanı Salih Demir’e acil şifa diliyorum. HÜDAPAR camiasına başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu menfur saldırı bir an önce aydınlatılmalı.

Kaynak: Diyarbakır Söz