Eronat'ın koruması PKK'dan gözaltında

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat'ın yakın koruma polisi, 15 askerin şehit edildiği Kayseri'deki bombalı saldırı soruşturmasıyla ilgili gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Eronat'ın koruması PKK'dan gözaltında

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nca terör örgütü PKK tarafından 17 Aralık 2016 tarihinde çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan otobüse düzenlenen ve 15 askerin şehit olduğu, 54 askerin yaralandığı bombalı saldırıyla ilgili şok gelişmeler yaşanıyor.

MİT ve Emniyet'in işbirliğiyle Kuzey Irak'tan yakalanıp Türkiye'ye getirilen ve Kayseri saldırısının faili olan Ferhat Tekiner'in verdiği ifadeler doğrultusunda şüpheli bazı kişilere yönelik operasyon başlatılırken, gözaltına alınanların arasında uzun dönemdir Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat'ın yakın koruması olan polis memurunun da olduğu öğrenildi.

KAYSERİ SALDIRISINDA ŞOK GELİŞME

17 Aralık 2016 tarihinde çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan otobüse düzenlenen ve 15 askerin şehit olmasına, 54 askerin yaralanmasına neden olan bombalı saldırının soruşturması, yeni bir boyut kazandı. Bir süre önce MİT ve Emniyet'in işbirliğiyle Irak'ın Kuzeyinde gerçekleştiren operasyonla terör örgütü PKK'ya mensup Ferhat Tekiner yakalanarak, Türkiye'ye getirildi. Kayseri saldırısının faili olan Tekiner'in verdiği ifadeler doğrultusunda, saldırı olayıyla ilgili yeni gözaltı operasyonları gerçekleştirildi.

OYA ERONATIN YAKIN KORUMASI

Tekiner'le bağlantıları olan ve onun yurt dışına kaçını sağladıklarına dair elde edilen bilgiler doğrultusunda, kimlikleri belirlenen üç kişinin yakalanması için Polis, düğmeye basıldı. Diyarbakır'da oldukları belirlenen şüphelilerin adreslerine 30 Ekim’de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yakalanan şüpheliler sorgulanmak üzere Kayseri'ye götürüldü.

KAYSERİ'DEKİ SORGULAMA TAMAMLANDI

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan üç isimden birinin AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat’ın uzun süredir yakın korumalığını yapan polis, olduğu ortaya çıktı. Teröristlere sahte kimlik düzenleme iddiasıyla Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube’de gözaltına alınan polis memurunun sorgulaması tamamlandı. Koruma polisinin isminin, Türkiye'ye getirilen Kayseri saldırısının faili PKK'lı terörist Ferhat Tekiner‘in ifadesinde de kapsamlı şekilde geçtiği ileri sürüldü.

GÖZALTINA ALINANLAR TUTUKLANDI

"Fırat/Botan" kod isimli Tekiner ile onun emniyetteki ifadeleri doğrultusunda Diyarbakır'da gözaltına alınan ve polis memurunun da aralarında bulunduğu 4 şüphelinin Kayseri Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesindeki işlemleri dün akşam saatlerinde tamamlandı. 

Kayseri Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edilen zanlılar, nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.  Zanlıların yakalanmasına yönelik operasyonlarda örgütsel doküman, dijital materyal ve silah ele geçirildiği belirtildi.  

ERONAT BİLAHARE AÇIKLAMA YAPACAĞIM

Birer dönem arayla iki dönemdir AK Parti'den Diyarbakır Milletvekili seçilen Oya Eronat, konuya ilişkin basına verdiği bilgide “Soruşturmada gizlilik var. Devletin birimleri hukukun gereğini yapacaktır. Bunun ardından konuyla bir basın açıklaması yapacağız” dedi.

ERONAT TERÖR SALDIRISINDA OĞLUNU KAYBETTİ

Oya Eronat PKK'nın Diyarbakır'da 3 Ocak 2008'de düzenlediği terör eyleminde oğlu Eren'i kaybetmişti. Eren Eronat PKK'nın bir dershane önünde askeri servis aracının geçişi sırasında gerçekleştirdiği terör saldırısında hayatını yitirdiğinde 17 yaşındaydı. Saldırıda 6'sı öğrenci 7 kişi hayatını kaybetmiş, 73 kişi de yaralanmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz