Görüş Bildir

Eruhlular, terörün izlerini musikiyle gideriyor

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan belediyenin kültür ve sanat faaliyetlerinden etkilenen, aralarında şoför, esnaf, kuaför ve öğrencilerin bulunduğu grup, tasavvuf müziği korosu oluşturdu.

Eruhlular, terörün izlerini musikiyle gideriyor

PKK'lı teröristlerin saldırıları sonucu yıllarca terörle anılan Siirt'in Eruh ilçesinde yaşayan vatandaşlar, belediyenin kültür ve sanat faaliyetlerinden etkilenerek tasavvuf müziği korosu kurdu.

Eruh Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan koroda esnaf, şoför, kuaför ve öğrenciler yer alıyor.

- İlk konserlerini verdiler

Koronun, iki haftalık eğitimin ardından Eruh 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda verdiği ilk konser, vatandaşların beğenisini topladı.

Konseri, Eruh Belediyesi Başkan Vekili Kaymakam Murtaza Dayanç, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş izledi. Dayanç, Eruhlulara güzel bir gece yaşatan koroya teşekkür etti.

- Koroda gönüllü yer alıyorlar

Müzik eğitmeni Veysi Damar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şoför, kuaför, esnaf ve öğrencilerle çok güzel bir ekip kurduklarını, oluşturdukları koronun 2 haftalık çalışmasının ardından ilk konserini verdiğini söyledi.

Konserin çok güzel geçtiğini dile getiren Damar, koroda yer alanların gönüllü olarak çalışmalara katıldığını belirtti.

Damar, ilçenin yıllarca hep terör olaylarıyla anıldığını kaydederek, şöyle konuştu:

"Koroyu oluşturmamızın en temel amacı, ilçenin ismini daha güzel bir şekilde sosyal aktivitelerle tanıtmak. Çalışmamızı daha da ileriye taşımak istiyoruz. Bu yönde çalışmalarımız sürecek. İlçe dışında da konserler vermek istiyoruz. Eruh'un ismini kültür ve sanat etkinlikleriyle tanıtmaya çalışacağız."

Koroda yer alan kuaför Ramzi İlhan da ilk kez böyle bir çalışmaya katıldığını, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde kurulan koroda çalışmaların çok güzel geçtiğini dile getirdi.

"Hep terör olaylarıyla anılan ilçemizin ismini bu kötü imajdan kurtarmak için sosyal aktiviteleri ön plana çıkarmayı düşünüyoruz. Bunun için mücadele edeceğiz." diyen İlhan, koroda yer aldığı için mutlu olduğunu kaydetti.

- "İlçemiz daha güzel çalışmalarla anılacak"

Öğrenci Veysel Oktay da Eruh Belediyesi ile Bursa'nın Yıldırım Belediyesinin ilçede düzenledikleri sosyal aktivitelerden çok etkilendiğini belirterek, bu sayede oluşturulan koroya gönüllü katıldığını anlattı.

İlk defa böyle güzel bir çalışmada yer aldığını dile getiren Oktay, "Artık terör olayları yerine huzur ve güvenin sağlandığı ortam sayesinde ilçemiz daha güzel çalışmalarla anılacak. Bu çalışmalara destek veren Kaymakamlığa teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi