Eskişehir Valiliği duygulandırdı

Eskişehir Valiliğinin 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109'uncu yıl dönümü nedeniyle sosyal medyada paylaştığı videoda şehit ailelerinin verdiği röportajlar izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Eskişehir Valiliği duygulandırdı


KUŞLAR YİNE GELDİ, İŞTE O ZAMAN AĞABEYİM BEYNİNDEN KURŞUN YEMİŞ
Şehit ablası Hayriye Duru Tuna, "12’yi 45 geçiyordu, kuşlar cama geldi. Annem de bazlamadan kalktı. Un köftesi döküyordu. Kuşlar camları kıracak. Annem maşayı aldı ve sobanın yanından, 'Gidin buradan. 'Benim ciğerimi kopardınız, ciğerimi' dedi kuşlara. Sonra bana geldi, 'Daha bir de bunları yapıyorsun. Gönlün mü güverdi? Ne bu böyle?' dedi. Kuşlar yine geldi, işte o zaman işte ağabeyim beyninden kurşun yemiş. O kuşları bak buralara yaptırdım. Valiliğin orada kuşlarla akşama kadar konuşurum" ifadelerini kullandı.

HİÇBİR ZAMAN UNUTULMUYOR, YAVRUM HER DAİM YANIMIZDA


2016 yılında Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının saldırısı sonucu şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Mehmet Arıyeşil'in annesi Hamide Arıyeşil, şunları söyledi:
"Biz devletimizden çok memnunuz, Allah razı olsun. Her daim bizim yanımızdalar. Evlat acısı çok büyük. Çok gururluyuz, gurur verici bir şey ama acısı çok büyük. Çok üzülüyoruz. Hiçbir zaman unutulmuyor, yavrum her daim yanımızda."

KARDEŞİMİN O GECE DOĞUM GÜNÜYDÜ
1999 yılında Gölcük depreminde şehit düşen Jandarma Er İlhami Limon'un ablası Nazmiye Çetin ise, "Kardeşimin o gece doğum günüydü. Tam 20 yaşını doldurmuştu. Daha çok gençti, hayalleri vardı, umutları vardı. Bizi çok erken yaşta bıraktı" şeklinde konuştu.

iha

Kaynak: İHA