Evler tek tek aranıyor

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde 13 Mart'ta başlayan operasyonlar devam ederken, operasyon boyunca PKK'lıların kullandığı evlere de tek tek girilip, detaylı arama yapılıyor.

Evler tek tek aranıyor

Hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması, PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için 13 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan 'Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Müşterek Operasyonu'nun yüzde 80 oranında tamamlandığı ve şu ana kadar yaklaşık 3 bin 500 evin kontrol edildiği belirtildi.

EVLER TEK TEK ARANIYOR

Genelkurmay Başkanlığı'nın son açıklamasına göre 169 PKK'lının etkisiz hale getirildiği ve 249 el yapımı patlayıcının imha edildiği ilçede, PKK'lıların kullandığı evler ise patlayıcılara karşı detaylı bir aramadan geçiriliyor. Polis ve asker çalışmalarını ilçe merkezi çevresinde bulunan yakın köylerde de sürdürüyor.

Bu arada, ilçede belirlenen hendek, barikat ve patlayıcı düzeneklerinin bulunduğu hedeflerin imha çalışmaları da sürüyor. Teröristlerce açılan ve bomba döşenen çukurlar ve barikatlar birer birer kaldırılıp, iş makineleriyle bu alanlar düzeltiliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz