Evlilik kredisi şartları neler? Evlilik kredisi nasıl alınır?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ak Parti seçim beyannamesi açıklamasına öne çıkan ve evlenmek isteyen tüm gençleri heyecanlandıran açıklamasının ardından tüm gözler ‘Evlilik kredisi’ne çevrildi. Yeni evlenecek çiftlere faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi evlilik kredisi verilecek. 2023 evlilik kredisi şartları ve vade oranları, devlet destekli evlilik kredisinden nasıl faydalanılacak? İşte detaylar….

Evlilik kredisi şartları neler? Evlilik kredisi nasıl alınır?

YENİ EVLENECEKLERE FAİZSİZ DEVLET DESTEKLİ EVLİLİK KREDİSİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz.

Ayrıca, Aile ve Gençlik Bankasının faaliyetleri arasında, çocukların eğitimi başta olmak üzere aile kurumunu koruyan ve güçlendiren çeşitli hizmetler de desteklenebilecektir." açıklamasında bulundu.

Erdoğan Ak Parti seçim beyannamesi açıklamasında “Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz' kredi verileceğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan 'yeni evlilikleri teşvik etmek üzere' böyle bir karar aldıklarını açıkladı.

EVLİLİK KREDİSİ ŞARTLARI NELERDİR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs seçimleri öncesi partisinin seçim vaatlerini açıkladı. Toplantıda eşi Emine Erdoğan ile açıklamalarda bulunan Erdoğan, vatandaşlara birçok farklı ekonomik konuda vaatlerinden bahsetti. AK Parti'nin vaatleri arasında özellikle gençlere yönelik birçok farklı vaat bulunuyor.

Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına göre yeni evlilik kredisi, yeni evlenen çiftlere, iki yılı geri ödemesiz, 48 ay vadeli olacak şekilde tahsis edilecek. Evlilik kredisinin miktarı ise 150 bin lira olarak açıklandı. Bu faizsiz krediden yararlanmak isteyenler ise Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yararlanabilecek.

Aile ve Gençlik Bankası'nın detayları da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı.

Erdoğan, Aile Koruma Kalkanı Programının detaylarından bahsederek Aile ve Gençlik Bankası'nın çalışmalarını da detaylandırdı. Aile Koruma Kalkanı Programı'na göre;

Her ailede özellikle gençler olmak üzere en az bir çalışan olması sağlanacak,

Ev hanımlarının emekliliğinde destek sağlanacak,

Yeni evlilikler ise krediler ve sağlanan kolaylıklarla teşvik edilecek.

Ayrıca Aile Koruma Kalkanı Programının finansmanı da Aile ve Gençlik Bankasıyla sağlanacak. Bu bankanın ana gelir kaynaklarından birisi ise Karadeniz’de keşfedilen doğalgaz gelirlerinin belirli bir yüzdesi olacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz