FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Doğu ve Güneydoğu baroları: "Sadece siyasal iktidarı değil bütün siyaset kurumunu ve Türkiye'nin sivil kazanımlarını hedef alan bu girişim, toplumun topyekün karşı çıkışıyla boşa çıkarılmıştır"

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Adıyaman, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Tunceli, Hakkari, Kars-Ardahan, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Şanlıurfa ve Van barolarınca yapılan ortak açıklamada, toplumun üzerine kabus gibi çöken darbe ve darbe girişimlerine bir yenisinin daha eklenmesinin üzüntüsünün yaşandığı bildirildi.

"Katliamlar ve akıl almaz cinnet hali nedeniyle 15 Temmuz 2016'nın, tarihe kara bir leke olarak düşeceği" belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sadece siyasal iktidarı değil bütün bir siyaset kurumunu ve Türkiye'nin sivil kazanımlarını hedef alan bu girişim, toplumun topyekün karşı çıkışıyla boşa çıkarılmıştır. Darbe girişimi karşısında gösterilen direnci, toplumsal sorunları aşma fırsat ve ümidi olarak görüyoruz. Bölge baroları olarak bu darbe girişimi karşısında demokratik değer ve kazanımlarımızı sahipleniyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz