'Gerekirse PKK'ya da karşı dururuz'

Kürt sorunun çözümü için başlatılan müzakere sürecine BDP’li Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak’tan tam destek geldi. Sadak, süreci PKK ya da içindeki gruplar bile sabote ederse bunlara karşı duracaklarını söyledi.

'Gerekirse PKK'ya da karşı dururuz'

Siirt Güney Gazetesi’nin haberine göre; Siirt’te barış sürecine destek veren bir grup tarafından Siirt Barış Platformu kuruldu. Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Tabipler Odası Başkanı Op. Dr. Ekrem Bilek, Avukat M.Ali Özel, Yavuz Çelepkolu, Eğitimci Şahin Kayıkçı, Sendikacı Abdulhakim Şendul'dan oluşan barış aktivistleri yaşanan süreç ile ilgili bilgi verdi, sürece yapılabilecek katkıları anlattı. Siirt Tabipler Odası Başkanı Op.Dr.Ekrem Bilek, Türkiye'de barış ve demokrasinin tesisi için herkese görev düştüğünü, süreci iyi idare etmek için herkesin söylemine dikkat etmesi gerektiğini ifade etti.

Toplumsal barışın sağlanmasının tarafların birbirlerini kabul etmesi ile mümkün olabileceğini ifade eden Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ise Türkiye'nin artık bir barış sürecini yakaladığını ve bu süreçten de geri dönemeyeceğini belirtti. Sadak, “Fransa'da PKK'nın kurucuları arasında bulunan Sakine Cansız'ın Diyarbakır'daki cenaze törenlerine katıldım. Meydanda toplanan kalabalık süreci sabote edecek hiç bir olumsuz pankart ve slogan atmayarak toplumsal barışın sağlanması noktasında önemli bir mesaj verdi. Herkesi bu mesajı iyi okuması lazım, toplumu yaralayacak, süreci sabote edecek olumsuz gelişmelerden uzak olması gerekir." dedi.

Devletin içinde barışı istemeyen bazı 'derin güçler'in yanı sıra, PKK'nın da içinde barışı istemeyen 'bazı güçler'in süreci baltalaması durumunda ne gibi bir tepki gösterileceği ile ilgili soruya Selim Sadak: "Diyarbakır'daki cenaze töreninde meydandan sürece yönelik tek bir olumsuz gelişmenin yaşanmaması PKK'nın kendi tabanına hâkim olduğu izlenimi çıktı. Ancak Abdullah Öcalan'a rağmen yine de PKK içinde bir güç çıkıp süreci sabote ederse karşı durup tepkimizi dile getireceğiz." şeklinde yanıt verdi.

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz