Gül-Va'dullah ortak basın toplantısı

Brunei Darüsselam Sultanı Va'dulah: "Bizler Türk halkının ortaya koyduğu kalkınma alanındaki her türlü ilerlemeyi büyük bir takdirle izliyoruz"

Gül-Va'dullah ortak basın toplantısı

Brunei Darüsselam Sultanı Hasan El-Bulkiye Muiziddin Va'dulah, Türk halkının ortaya koyduğu kalkınma alanındaki her türlü ilerlemeyi büyük bir takdirle izlediklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Brunei Darüsselam Sultanı Hasan El-Bulkiye Muiziddin Va'dulah, Çankaya Köşkü'nde ortak basın toplantısı düzenlediler.

Brunei Darüsselam Sultanı Va'dulah yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Gül ile tanıştığı ve iki ülkenin tarihi geçmişe dayanan dostluğunu geliştirme fırsatı bulduğu için büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

İki ülkenin İslam işbirliği Teşkilatı ve birçok başka arenada uzun yıllardır yakın işbirliği içerisinde çalıştıklarına işaret eden Va'dulah, "Türkiye'de şu ana kadar gördüklerimden çok etkilendiğimi ifade etmek istiyorum. Şu ana kadar gerek Cumhurbaşkanı Gül gerekse Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiğimiz görüşmeler ve neticesinde elde ettiğimiz sonuçlardan da çok memnunum, özellikle geleceğe yönelik işbirliği fırsatları, yatırım, eğitim ve savunma alanları başta olmak üzere" dedi.

Bugün karşılıklı olarak vizelerin kaldırılmasına dair anlaşma ile ekonomik, ticaret ve teknik işbirliği anlaşmasının imzalandığını belirten Va'dulah, her iki anlaşmanın da iki ülke arasındaki işbirliğini güçlendireceğini, iki ülke halklarının birbirine yakınlaşmasını sağlayacağını söyledi.

Yaptıkları görüşmelerde her iki ülke başkentinde daimi temsilcilik kurmanın önemine de değindiklerini ifade eden Va'dulah, daimi temsilciliklerin oluşturulmasının ikili işbirliğini daha da güçlendireceğini belirtti. Va'dulah, şunları kaydetti:

"Bizler Türk halkının ortaya koyduğu kalkınma alanındaki her türlü ilerlemeyi büyük bir takdirle izliyoruz. Bu alandaki engin deneyiminizi ve uzmanlığınızı halkımızla da paylaşmanızı temenni ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı, beni Türkiye'ye davet etmiş olduğunuz ve Türkiye'nin gerek dini gerek tarihsel gerekse kültürel güzelliğini bizzat yaşama ve takdir etme imkanı verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Umuyorum ki sizin bize göstermiş olduğunuz mükemmel misafirperverliği biz de sizler Sultanlığımızı ziyaret ettiğinizde tekrarlayabilelim."

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz