Gül'den 'Açlık grevleri bitsin' çağrısı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 29 Ekim Resepsiyonunda cezaevlerinde devam eden açlık grevlerinin sonlandırılması için çağrıda bulundu.

Gül'den 'Açlık grevleri bitsin' çağrısı

İşte Gül'ün o açıklamaları: "Geçmişte bu tip hoş olmayan neticeler yaşanmıştı. Bunlara fırsat vermemek gerekir. Bugün Türkiye'de her şey konuşuluyor. Eğer ifade özgürlüğü olmazsa insanlar başka şeylere başvurabilirler. Bugün Türkiye'de en aykırı fikirler, kalıplar konuşuluyor. Şiddet olmadığı takdirde her şeyi konuşarak ikna ederek büyük problemleri halledebiliriz.

 AÇLIK GREVİ SONA ERDİRİLSİN

Açlık grevlerinin bitmesi izin çağrıda bulunmak istiyorum. Bunun çözüme katkısı olmaz. Adalet Bakanının çalışmalarını takdir ediyorum, gayretli bir insan. Herkesin bir olması mutluluk verici. Her şeyin  bir zamanı var. Bu noktaya gelmekten çok mutluyum. Buradaki resimler tüm Türkiye'de moral kaynağı oluyor.

Ulus'taki görüntüler arzu edilmeyen görüntüler. Valiliklere kutlamalar coşkuyla yapılsın diye yazı göndermiştim. Ancak yine de üzücü bazı şeyler oldu. Bayramda genel kurallar içinde kimseyi rahatsız  etmeden herkes bayramı kutlamalı. Kılıçdaroğlu'na yanıt verirsem polemik olur. Ağustos'ta bu tür hoş olmayan şeyler olmuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz