Güneydoğu'da Fetö Kıskacı!

FETÖ üyelerine, şok operasyonlar yapıldı. Diyarbakır, Batman ve Siirt ile Şanlıurfa'da, aralarında eski Batman Rektörü Uluçam'ın da bulunduğu 73 kişi gözaltına alındı.

Güneydoğu'da Fetö Kıskacı!

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları belirlenen Güneydoğu illerindeki FETÖ yapısına şok baskınlar operasyonlar yapıldı.  Batman Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Abdusselam Uluçam'ın da bulunduğu, 73 kişi gözaltına alındı. Operasyonun, Dicle Üniversitesi'ni de kapsayacağı bildirildi.

BATMAN ESKİ REKTÖRÜ

Batman Üniversitesi'nde iki dönem rektörlük yapan ve halen Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Vekilliği ile Hasankeyf kazı heyeti başkanlığı görevinde bulunan Prof. Dr. Abdusselam Uluçam, FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Hasakeyf'te devam eden arkeolojik kazı çalışmalarını incelediği sırada gözaltına alınan Uluçam, sorgulanmak üzere Batman Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

DİYARBAKIR'A UZANACAK

Uluçam'ın sorgulamasına kapsamlı bir şekilde başlanırken, operasyonun Dicle Üniversitesine de kayabileceği ifade edildi. Rektör Uluçam'ın Batman Üniversitesinde görev yaptığı sırada birlikte mesai yapan D.Ü'deki bazı isimlerin de, soruşturma kapsamında yer aldıkları bildirildi.

SİİRT'TE FETÖ/PKK OPERASYONU

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan 38 kişiye yönelik polis ekiplerince operasyon düzenlendi. Operasyonda, aralarında esnaf, özel şirket çalışanları ve kamu çalışanlarının bulunduğu 31 kişi gözaltına alındı. Örgütün şifreli haberleşme programı Bylock kullandığı öne sürülen şüphelilerin ev ve işyerlerinde de aramalar yapıldı. Şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Diğer 7 şüpheliden birinin Muş'ta terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklu bulunduğu, diğer 6 kişiyi yakalamak için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

PKK OPERASYONUNA 4 GÖZALTI

Siirt Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK/KCK'nın dağ kadrosuna katılım sağlayan, bölücü terör örgütü mensuplarının kırsal bölgelere intikallerini sağlayan şüpheli şahıslar ile terör örgütü ile iltisaklı suçlardan dolayı aranması bulunan şahıslara yönelik bugün eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, 4 kişi gözaltına alındı. Sorgulanmak üzere emniyete götürülen şüphelilerin işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

BYLOCK KULLANDIKLARI BELİRLENDİ

Şanlıurfa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları öne sürülen 35 zanlı gözaltına alındı.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince operasyon düzenlendi. Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı iddia edilen 35 kişi gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, daha sonra emniyete götürüldü. Zanlılar arasında kamuda görev yapan mühendis ve hemşire ile meslekten ihraç edilenlerin de bulunduğu öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz