Haçlıya ameleliğe iftihar ediyorlar!

Diyarbakır'da, Kudüs'ün fethinin yıl dönümü dolayısıyla "Selahaddin'in izinde bir nesil" programı düzenlendi. Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Karadaği " Günümüzde Müslüman devletleri yöneten öyle insanlar var ki Haçlıların amelesi olmakla ve işlerini görmekle iftihar ediyorlar"

Haçlıya ameleliğe iftihar ediyorlar!

Diyarbakır'da düzenlenen Kudüs'ün fethinin yıl dönümü dolayısıyla "Selahaddin'in izinde bir nesil" programına katılan Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Muhyiddin Ali Karadaği, "Günümüzde Müslüman devletleri yöneten öyle insanlar var ki Haçlıların amelesi olmakla ve işlerini görmekle iftihar ediyorlar" diyerek, İslam dünyasında yaşanan olumsuzluklara dikkat çekti.

SELAHADDİN'İN İZİNDE BİR NESİL

Selahaddin-i Eyyubi'nin Kudüs'ü fethinin yıl dönümü münasebetiyle Diyarbakır Kültür ve Kongre Merkezinde İl Müftüğü, Beytülmakdis Öncüleri Derneği ve Diyarbakır Filistin Dayanışma Platformu işbirliğiyle "Selahaddin'in izinde bir nesil" etkinliği gerçekleştirildi. Programa Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşleyen, Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Muhyiddin Ali Karadaği, İTTİHAD-UL ULEMA Genel Sekreteri Mehmet Şenlik, Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Fatih Çatmaktaş, alimler, vatandaş ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

İSLAMDA LİDER BÖYLE OLUR?

Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Fatih Çatmaktaş,  hocanın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program MEDAV Başkanı M. Tayyip Elçi’nin konuşmasıyla devam etti.

MEDAV Başkanı M. Tayyip Elçi, "Selahattin Eyyubi denince en çok aklımıza Kudüs gelir. Kudüs’ün özgürlüğü ve Filistinli çocuklar gelir aklımıza. Dikkat etmek gerek Selahattin Eyyubi’nin farklı yönleri vardı. Selahattin Eyyubi bir devlet başkanıydı. ancak ahlakına baktığımızda çok takva sahibi ve ibadetlerine düşkün ve adaletli idi. Cihada cok önem verir, mutavazi ve zahit idi. Vefat ettiğinde bir kaç dinar var idi. Tarihçiler şöyle bahseder ondan; affetmeyi çok severdi ki İslam’da lider böyle olur.” şeklinde konuştu.

BİRLİK SAĞLANINCA FETİHLER GELDİ

Elçi, İSlam fetihlerine dikkat çekerek şöyle dedi; “Fetihler böyle liderlere nasip olur. İslam dünyası bölük pörçük iken o birleştirmek için elinden geleni yaptı. 12 sene ümmetinin birliğini için mücadele etti ve siyasi birliğini sağladı. Birlik sağlanınca Allah fetihler nasip etti.”

İŞTE SİZ O HALKIN TORUNLARISINIZ

Programa davetli olarak katılan Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Muhyiddin Ali Karadaği ise Selahattin Eyyubi’nin Kudüs’ü fethetmeden önce Diyarbakır'a yaptığı ziyaretine değinerek, “Selahattin Eyyubi Diyarbakır’a uğradı, kadınlar ona topladıkları gül suyunu vererek, bu suyla Mescid-i Aksa’yı yıkamasını istedi. Selahattin Eyyubi yıllarca bu emaneti korudu ve zamanı geldiğinde kullandı. İşte siz o halkın torunlarısınız.” diye açıkladı.

Karadaği, Selahaddin Eyyubi'nin, Kudüs'ün Haçlılar tarafından işgal edilmesi ile o devrin önde gelenlerinin gösterdiği gayretin meyvesi olduğunu belirterek, fetih ile Haçlıların Kudüs'ten çıkarıldığını dile getirdi. Karadaği, şöyle konuştu:

KUDÜS'ÜN FETHİNDE, TÜRK, KÜRT VE ARAP VARDI

"O dönemde ümmet parçalanmıştı, bölünmüştü ve birçok sıkıntılarla iç içeydi. Günümüzde de böyle fakat günümüz gerçekten Müslümanların yaşamış olduğu sıkıntılar bakımından o devri geride bırakmış durumda. O dönemde Müslümanların yöneticilerinden bazıları Haçlılarlarla ittifak ediyor fakat bununla iftihar etmiyorlardı. Günümüzde Müslüman devletleri yöneten öyle insanlar var ki Haçlıların amelesi olmakla ve işlerini görmekle iftihar ediyorlar. Filistin meselesi ümmetin meselesidir. Ümmet ne zaman güçlenirse Filistin o zaman özgürlüğüne kavuşmuştur. Ümmet ne zaman zayıflamışsa Filistin'deki Müslümanlar da zayıflamıştır."

Karadaği konuşmasının devamında, “O dönemin bu dönemden farkları var. O dönemde tarikatlar, tasavvuf erbapları haçlılarla işbirliği yapmazken bu dönemin selefileri dahi haçlılarla iş birliği yapıyor. O dönemde haçlılarla işbirliği yapanlar para alırdı onlardan. Bu dönemde hem haçlılarla işbirliği yapıyorlar, hem de üzerine para veriyorlar. O dönemde Kudüs’ün fethinde Türk, Kürt ve Arap birliği vardı. Bu etkenlerle Kudüs fethedildi.” dedi.

SELAHADDİN EYYUBİNİN ORDUSU GELİYOR

Beytüs Makdis Öncüleri Yardımcısı Ahmet Karadayi da "İnsanlara öncülük edenlerin sayısı azdır. Bu yüzden öncüler Kudüs için özgürlüğü için mücadele ediyorlar. Çünkü, Selahattin Eyyubi, düşünce adamları, kanaat önderleri ve dava adamları ile ayrılıkları bir kenara bırakarak mücadele etti. Biz de onun izinde ayrılıklarımızdan, ihtilaflarımızdan kendimizi kurtararak, işgalci siyonistlere şu cevabı vermemiz gerekiyor. Kudüs’ün bu yıl dönümünde şu mesajı veriyoruz, ‘Selahattin Eyyubinin ordusu’ geliyor.” dedi.

Program Karadaği’nin konuşmasının ardından Kudüs ile izletilen video ile sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz