Herşeyimizi tükettik!

Sur'daki "Çukur siyaseti" yüzünden evlerini terk etmek zorunda mağdur ailelerden 7 nüfuslu Ün ailesi, "Herşeyimizi tükettik. Biri bize el atsın. İş istiyoruz. Sefalet içerisinde yaşıyoruz" dedi.

Herşeyimizi tükettik!

Sur ilçesinde yaşanan çatışmalardan dolayı evlerini hiçbir eşya ve giyecek almadan terk eden 7 nüfuslu Ün ailesi kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

7 NÜFUSLU ÜN'LÜ AİLESİNİN DRAMI

Daha önce hurdacılık yaparak geçimlerini sağladıklarını belirten 5 çocuklu Agahan Ün, Savaş Mahallesi Büyüksürgü Sokak'taki evlerinin, çatışmaların ortasında kalması nedeniyle ilçeyi terk ederek huzur içinde yaşayabileceği bir yer aramak zorunda kaldığını söyledi. Başlarda bir yer bulamadığı için Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi'ne sığındığını ifade eden Agahan Ün ailesi, şimdi ise Yenişehir mahallesi Akkoyunlu sokakta kiraladığı evin bir odasında ikamet ediyorlar.

DRAM İÇERİSİNDE YAŞANILAN DRAM

Çocukları Veysican (17), Selçuk (15), Muhammed (14), Murat (10) ve Semanur’un (5) psikolojik travmalar yaşadıklarını aktaran Agahan Ün Diyarbakır’da hiç akrabalarının olmadığını söyledi. Zarar Tespit Komisyonunu da şimdiye kadar her hangi kimsenin kendilerini aramadığını belirten Ün Ailesi, yetkililerden yardım istedi. 7 kişilik ailesiyle bir odada hayırseverlerin verdiği battaniyelerin üstünde yatarak barınmaya çalıştıklarını söyleyen Ün, kendisine bir iş bulunması halinde çalışacağını söyledi.

3 AYDIR KİRA ÖDEYEMİYORUM

Agahan Ün  yaşadıklarını Söz Haber'e şöyle anlattı.

“ Sur’da ki evimde her şeyim gitti, Şuanda boştayım 2016 yılının 11. Ayından beri işsizim İŞKUR’un verdiği temizlik işindeydim. Şuanda gördüğünüz gibi eşyamız yok, barkımız yok yuvamız yok kiradayım 3 aydır kiramı veremiyorum. Sağdan soldan borç ettim ama nereye kadar gideceğim eşim rahatsız çocuğum rahatsız ilaçtır budur nereye vereceğim kimden alacağım artık bittim yani. Evim olmuş olsaydı yine de sağdan soldan yardım alarak yapabilirdim ama yok işte. Aldığım parayı nereye verecim kiraya mı oraya mı nereye?  Üstümüze doğru dürüst bir elbise bile alamıyoruz, ben şuanda iş istiyorum hayır severlerden olsun vatandaşlardan olsun İŞKUR’ dan olsun müdüründen olsun Kaymakamlardan olsun kimden olursa olsun iş istiyorum. Dilenci değilim sadece iş istiyorum elim ayağım tutuyor çok şükür, iş istiyorum versinler ben yapayım.

BATTANİYELER ÜZERİNDE YATIYORUZ

Deseniz ki eşyan var mı? Yok, hiçbir eşyamı çıkaramadım kepçe vurdu hepsi gitti, şuanda gördünüz halimi 4 tane battaniye üstünde yatıyorum, şükrediyorum ama yapacağım bir şey yok eşim ve kızım da rahatsız tedavileri içinde sağdan soldan borç ettim artık insanlar kapıma dayanmaya başladı. Kiralarını istiyorlar borçlarını istiyorlar nerden getirip vereceğim? Eşyam da yok satayım olsa onları satıp yine ben onlara bakacağım e hayırseverlerin verdiği 4 tane battaniye ile yaşıyorum onları satsam nerede yatacağız gözlerinizle gördünüz yani bittim yani artık bittim ev sahibi 3 aylık kirasını istiyor 3 ay oldu kira vermemişim nereden getireceğim. Çocuklarımı götürüp kapının önüne mi atayım? Sadece yardımseverlerden bir iş istiyorum iş kurun müdürü İsmail beyin mağdur olan herkese yardım ettiğini bütün Diyarbakır biliyor bana da bir el atsın çok seviniriz başka diyeceğim bir şey yok."

Kaynak: Diyarbakır Söz