İHD’den tecrit açıklaması

İnsan Hakları Derneği Diyarbakır başta olmak üzere bir çok kentte gerçekleştirilen “Barış Nöbeti” eylemlerinde toplumsal barış için tecride son verilmesi çağrısında bulunuldu.

İHD’den tecrit açıklaması

Diyarbakır İHD şube binasında tutulan nöbete Barış Anneleri ile kentteki bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. Şube Başkanı Ercan Yılmaz, yerine kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı ve katledilen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin ile TBB Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınmasına da dair yargılamalara dikkati çekti. Yılmaz, bu tür yargılamaların ülkede demokratik bir zeminin olmamasından kaynaklandığını öne sürdü. 

‘İHLALLER CUMHURİYET’LE YAŞIT’

Hazırlanan basın metnini ise Hapishaneler Komisyonu Üyesi Avukat Yusuf Erdoğan okudu. Türkiye hapishanelerinde meydana gelen hak ihlallerinin neredeyse Cumhuriyet tarihi ile yaşıt olduğunu, bu ihlallerin giderilmesi konusunda bugüne kadar iktidara gelen hiçbir hükümetin kalıcı politikalar geliştirmediğini belirten Erdoğan, bu durumun sorunun daha da derinleşmesine neden olduğunu ifade etti. avukatlarının görüş talepleri acilen kabul edilmelidir” dedi.

‘TECRİT İŞKENCESİNE SON VERİN’

Erdoğan son olarak şunları söyledi: “Türkiye’de onurlu bir barışın tesisi, hapishanelerde tecrit ve izolasyon uygulamalarına son verilmesi ile başta ağır hasta mahpuslar olmak üzere; politik nedenlerle hapishanede tutulan mahpuslara yönelik ayrımcı uygulamaların ortadan kalkmasıyla mümkündür. İnsan Hakları Derneği olarak bir kez daha çağrıda bulunuyoruz; tecrit işkencesine son verin, ağır hasta mahpusları serbest bırakın, idari gözlem kurullarını kaldırın, barış hemen şimdi diyoruz!”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler