İmam Sayar intihar etti!

Merkez Sur Soğanlı Camii imamı Fırat Sayar girdiği bunalım sonucu intihar etti.

İmam Sayar intihar etti!

Tayin isteyen Sayar’ın derecesinin tutmaması sonucu, bunalıma girdi iddia edildi.

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesindeki Soğanlı Cami İmamı görevini yürüten İmam Fırat Sayar girdiği bunalım sonucu, kendini iple asarak intihar etti.


SOĞANLI CAMİ İMAMI


Olay önceki gün, Sayar’ın ikamet ettiği Diyarbakır şehir merkezindeki evinde, yaşandı. 52 yaşındaki İmam Fırat Sayar, eşi tarafından evin banyo kısmında tavana asılı olarak bulundu. İddiaya göre, Sayar bir süre önce merkez Sur ilçe müftülüğüne bağlı Diyarbakır-Silvan karayolu üzerinde bulunan Soğanlı Cami’nde geçici olarak görevlendirildi.

İPLE KENDİNİ ASTI


Sayar görevde terfi etme adına girdiği müdürlük sınavında istediği puanı elde etmemesi, merkezde görev yapmak üzere istediği tayin talebine karşılık, boş kadronun olmaması nedeniyle bunalıma girdiği iddia edildi.

İDARİ VE ADLİ SORUŞTURMA


Evli dört çocuk babası olan İmam Sayar, geçici görevlendirildiği yere gitmemek üzere 40 gün içerisinde iki kez rapor aldığı belirlendi. Sayar raporunun bittiği gün, intihar ettiği öğrenildi. Olayla ilgili idari ve adli soruşturma başlatılırken, Sayar’ın cenazesi dün toprağa verildi.

ADIM ATMASINI BEKLİYORUZ

İmam Fırat Sayar'ın intihar etmesine ilişkin açıklama yapan Adaletli Dinamik İdealist Liyakatli Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Adil-Sen),

"Diyarbakır'ın Sur ilçesine bağlı Soğanlı Camii'nde görevli 52 yaşındaki imam Fırat Sayar, istemediği yere görevlendirildi. Tayin talebi gerçekleşmediği için intihar ettiğini ailesinden öğrenmiş bulunmaktayız. Ağustos 2023'den itibaren Diyanet'te bu 5'nci intihar. Başkanlığımızdan bu olayların özellikle araştırılması için adım atmasını ivedilikle ve acilen bekliyoruz"

ifadelerine yer verdi.


ARAŞTIRIYORUZ

Mil Diyanet Sendikası ise,

"Başarılı bir imam arkadaşımızdı. Şu anda görevlendirdiğimiz arkadaşlarımız intihar nedenini araştırıyor. Kısa süre içinde net bir bilgiye ulaşacağız"

açıklamasını yaptı.

HABER MERKEZİ 

Kaynak: Diyarbakır Söz