İşte o karakol

Sekiz şehit vermemizin ardından asker sıcak bölgede en uzun takibe çıktı.

İşte o karakol

Dağlıca saldırısının ardından bölgeye büyük askeri sevkıyat yapıldı. Saldırıya uğrayan Yeşiltaş Karakolu'na da skorsky tipi helikopterle komandolar geldi.

Daha önce karakol olan 12 Mart'tan itibaren de güçlendirilerek piyade taburuna dönüştürülen Yeşiltaş Piyade Taburu'nun bulunduğu Yeşiltaş Köyü'nde, çatışma sırasında bir çok eve roket ve kurşunların isabet ettiğini anlatan köylüler, ölümlerin artık durmasını istedi.

Yüksekova İlçesi'ne 35 kilometre uzaklıkta bulunan ve 8 şehit veren Yeşiltaş Piyade Tabur Komutanlığı'nın da bulunduğu Yeşiltaş Köyü'nde yaşayanlar ilk defa bugün evlerinden dışarı çıkabildi. 20 haneli köyde ağır silahlardan çıkan mermilere ait boş kovaları toplayan çocuklar artık kimsenin ölmesini istemediklerini ve büyük korku yaşadıklarını belirtti.=

İŞTE O KARAKOL

Köylü kadınlar, sabaha karşı çıkan çatışmada büyük korku yaşayan çocukların yorganlarının altına saklandığını, 2 gün boyunca korku içerisinde perişan bir halde evlerde beklediklerini söyledi. Erkeklerin hayvanlarının yem ihtiyacını karşılamak üzere dışarı çıkmaları nedeniyle çok az sayıda erkeğin bulunduğu köyde, evlerin çoğuna isa kurşun ve roket isabet etmiş. Bir evin çatısına isabet eden ancak patlamayan roketatar mermisi ise dikkat çekiyor. köyülüler, roketin isabet ettiği evde o gece şans eseri kimsenin bulunmadığını anlattı.

Tabura, Sikorsky helikopterlerin sürekli asker getirip götürdüğü gözlenirken, özel hareket polisleri, köy korucuları ve 4 bin askerle bölgede yürütülen operasyonlar ise sürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz