İzmir Menderes'te maki orman yangını! İzmir'in ciğerleri yanıyor! Yerleşim yerlerine tehdit ulaştı

İzmir Menderes ilçesinde dumanlar yükseliyor. Menderes ilçesi Şaşal civarında bulunan makilikte başlayan yangının git gide büyüdüğü gözlemlenirken, çok sayıda itfaiye ekibinin yangın söndürme çalışmasına devam ettiği açıklandı.

İzmir Menderes'te maki orman yangını! İzmir'in ciğerleri yanıyor! Yerleşim yerlerine tehdit ulaştı

İzmir Menderes ilçesinde dumanlar yükseliyor. Menderes ilçesi Şaşal civarında bulunan makilikte başlayan yangının git gide büyüdüğü gözlemlenirken, çok sayıda itfaiye ekibinin yangın söndürme çalışmasına devam ettiği açıklandı. Maki ormanında başayan yangının çok büyük alanda etkili olduğu kameralara yansırken, havanın bunaltıcı sıcaklığına bir de yangın sıcaklığ karışınca Menderes halkı şu an büyük panik yaşamakta. 

İzmir ormn bölge müdürlüğüne bağlı 30 arazöz ve çevre beldelere ait itfaiye ekiplerinin yangın söndürme çaışmalarına devam ettiği öğrenildi. İzmir'e içme suyu sağlayan Tahtalı Barajı'nın da karşı tarafından bulunan bölgedeki yangını söndürmek için İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

Plajlarda bulunan vatandaş dahili yerleşim yerlerinin de şu sıra tehlike altında olduğu açıklandı. 

İZSU tarafından yapılan açıklamada, "Gümüldür bölgesinde meydana gelen yangın nedeniyle İzmir kentimize büyük oranda su sağlayan Tahtalı Barajı ve Görece Arıtma Tesisine enerji sağlayan enerji nakil hattı zarar gördü. TEDAŞ tarafından enerji verilemediğinden Tahtalı Barajından su alınamadı.Bu nedenle su kesintisi uygulaması yapıldı" dedi. (DHA, AA, Haber Merkezi) Diğer yandan jandarma ekipleri Gümüldür'e gidecekleri Küner kavşağından Selçuk istikametine yönlendiriyor. Ayrıca yangının yerleşim yerlerini tehdit ettiği ve Gümüldür merkezine kül yağmaya başladığı belirtiliyor. Yangın sebebiyle bölgede elektrik kesintisi yaşanıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz