Jandarmadan ruhsatsız silah operasyonu, gözaltılar var

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince alınan istihbari bilgiler üzerine ruhsatsız silah operasyonu düzenlendi.

Jandarmadan ruhsatsız silah operasyonu, gözaltılar var

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından alınan istihbarat üzerine yapılan operasyonda 1 adet ruhsatsız Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 1 adet ruhsatsız tabanca ve silahlara ait çok sayıda mühimmat ele geçirildi.


Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, silah ve mühimmata el konulurken, olay ile ilgili 1 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada,

"Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ile Bismil İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan istihbari çalışmalar sonucunda 1 adreste ruhsatsız uzun namlulu silah ve tabanca olduğu bilgisi edinilmiştir. Şüphelilerin yakalanması ve ruhsatsız silahların ele geçirilmesi maksadıyla icra edilen operasyon başarıyla tamamlanmıştır. Söz konusu operasyonda; 1 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 1 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet Kalaşnikof piyade tüfeğine ait şarjör, 1 adet tabanca şarjörü, 101 adet Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği ve 9 adet tabanca fişeği ele geçirilmiştir. Olayla ilgili olarak ele geçirilen silah ve mühimmatlara el konulurken, yakalanan M.B. isimli şüpheli adli işlemleri tamamlanmak üzere Cumhuriyet Savcılığına sevk edilmiştir"

denildi.

iha

Kaynak: Diyarbakır Söz