Kahramanmaraş Depremi Sanıklarına İlk Karar

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 10 ili etkileyen depremin sanıklarının yargılanmasına devam ediliyor. İlk karar bugün verildi.

Kahramanmaraş Depremi Sanıklarına İlk Karar

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 10 ili etkileyen depremin sanıklarının yargılanmasına devam ediliyor. İlk karar bugün Şanlıurfa'da verildi.

Kahramanmaraş Depremi Sanıklarına İlk Karar: Müteahhide 18 yıl hapis cezası verildi

Depremde yıkılan binaların sorumlularına yönelik çılan davalar devam ederken ilk karar Şanlıurfa'da verildi. Urfa’da 34 kişinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin yaralandığı apartmanın müteahhidi olan Müslüm Demirer'e mahkeme tarafından 18 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi. Söz konusu sanığa aynı binada oturan oğlunu da kaybettiği için altıda bir oranında  ceza indirimi uygulandı.

Kendi Oğlunu da Depremde Kaybeden Müteahhite 18 Yıl

Şanlıurfa 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında tutuklu olarak sorgulanan sanık müteahhit Müslüm Demirer; "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 21 yıl 9 ay hapisle cezalandırılmasına karar verildi.

Oy birliğiyle alınan kararda aynı zamanda sanığın oğlunu da aynı apartmanda hayatını kaybetmesi sebebi ile cezasında altıda bir oranında indirime gidildiği belirtildi. Sanık Müslüm Demirer 18 yıl 1 ay 15 gün hapis yatacak.
Söz konusu karar, depremlerde zarar gören ve yıkılan binaların sorumlularına ilişkin yürütülen adli süreçte verilen ilk karar olma özelliği taşıyor.

Kahramanmaraş Merkezli Depremde Kaç Kişi Hayatını Kaybetti?

İçişleri Bakanlığı yetkililerince 24 Nisan 2023 tarihinde gerçekleştirilen açıklamaya göre 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerde hayatını kaybeden kişi sayısı  50 bin 783 ve yaralı kurtulan kişi sayısı ise 107 bin 204. 

Kaynak: Diyarbakır Söz