Karayılan: İmralı'yı sollayarak adım atılamaz

PKK’nın üst düzey yöneticilerinden Murat Karayılan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın PKK’nın silah bırakmasıyla ilgili açıklamalarına değinerek, “Hiç kimsenin “İmralı’yı sollayarak herhangi bir yumuşatıcı adım atamayacağını” belirtti.

Karayılan: İmralı'yı sollayarak adım atılamaz

PKK’ya yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansına açıklamalarda bulunan Murat Karayılan, ”Her şeyden önce herkes şunu çok iyi bilmeli, Başkan Apo İmralı’da tecrit ve psikolojik işkence altında bulunduğu müddetçe hiç kimse, hiçbir Kürt siyasetçisi, ne ben ve PKK olarak biz, ne Sayın Mesut Barzani, ne Sayın Celal Talabani, ne de başka bir kimse kalkıp da İmralı’yı sollayarak herhangi bir yumuşatıcı adım atamaz. Bu konuda kesin ve net bir biçimde belirtiyorum: Biz sorunu barışçıl yöntemlerle çözmek için yapılması gereken şeyleri yaptık” dedi.

Karayılan, “Devletin kurumları gerçekten sorunu çözmek istiyorlarsa bu sorunu Türkiye’nin de hassasiyetlerini dikkate alma temelinde çözme gücüne sahip tek kişi Başkan Apo’dur. Başkan Apo’yu tecride almışlarsa başka kim çözebilir ki? Hiç kimse çözemez. Başkan Apo’nun sunmuş olduğu çözüm protokolleri, TC devletini demokratikleştirecek ve Kürt sorununu çözecek en makul ve en gerçekçi çözüm projesidir. Kimse onu aşan herhangi bir proje geliştiremez. Bunun böyle bilinmesi lazım” diye konuştu.

ÇÖZÜM YOLU İMRALIDA’DIR

”Çözüm yolu İmralı’dır; İmralı’da başlatılan savaşı sona erdirme ve Önderliğimizin ifade ettiği şartların yerine getirilmesidir. Başka bir çözüm yolu yoktur” diyen Karayılan, “Bizim bu tutumumuz ilkesel bir tutumdur. Asla değişmeyecektir. Evet, biz çözüme varız ama hiçbir biçimde boyun eğmeyeceğiz, halkımızın onurlu direnişinin başarıya gitmesi için yılmadan mücadele edeceğiz.

Kaynak: Diyarbakır Söz