Karayolları'ndan yine işgüzarlık!

Terör olaylarının yaşandığı Diyarbakır da Esnaf kan ağlarken Pazar günü Asfalt yaparak Alışverişi baltalayan Karayolları bölge müdürlüğüne tepki geldi.

Karayolları'ndan yine işgüzarlık!

Karayolları 9. Bölge Müdürlüğünün asfalt çalışması yapmak için Pazar gününü seçmesi adeta alışverişi baltaladı.

Diyarbakır- Elazığ karayolu üzerinde bulunan Alışveriş merkezlerinde ki esnaflar ise bu çalışmanın kasıtlı yapıldığını iddia ederek duruma tepki gösterdi. Esnaflar, mesai günleri içerisinde yapılmayan asfalt çalışmasının kasıtlı olarak Pazar günü seçildiğini ve asıl amacın şehirdeki AVM’lerdeki alışverişi baltalamak olduğunu söylediler.

AVM ESNAFININ İSYANI

AVM esnafları, “Büyük alış-veriş merkezlerindeki müşteri sirkülasyonu, çoğunlukta hafta sonu yaşanmaktadır. Pazar günleri, vatandaş buraya gelip alış verişini yapıyor. Ama görüldüğü gibi; bugün tek bir müşteri yok. Gelen geri gidiyor. Arabasıyla alana giremiyor. Karayolları gelip Pazar günü yan yolda asfaltlama yapıyor. Bu bilinçli ve kasıtlıdır. Yetkili soruyoruz, kim size Pazar günü burada asfaltlama yapın dedi; kimse cevap vermiyor. Karayolları Bölge müdürüne ulaşamıyoruz. Bizde çareyi sizde bulduk” diye veryansın ettiler.

PAZAR GÜNÜ ASFALTLAMA MI?

Öte yandan, haftalık alış-verişini yapmak ve Pazar tatilini geçirmek üzere AVM’ye gelmek isteyen vatandaşların da, karayolları çalışması ve yol kapatması nedeniyle geri dönmek zorunda kalınca, tepki gösterdiler. “Pazar günü burada asfaltlama çalışması mı olur?’ diye sordular.

HABER EKİBİNE ENGEL OLDULAR

Bu arada, esnaftan gelen şikayet üzerine olay yerine giden Söz Haber ekibi, asfaltlama çalışması yapan Karayolları ve Müteahhit elemanlarının tacizine ve hakaretine uğradı.

Muhabirimizin görüntü almasını engellemeye Firma yetkilileri, “bizden habersiz çekemezsin, sen kimsin,  kimliğini çıkar,  git başka yerde çek haberini, bu haberi yapmana izin vermiyorum. Benim çalıştığım yerde haber yapamazsın” diyerek , müdahalede bulundu.

MUHABİR YAŞADIKLARINI ANLATTI

Karayolları ve Müteahhit elemanlarının sözlü tacizine ve hakaretine maruz kalan muhabirimiz Muhammet Yıldız yaşanan olayı şöyle anlattı  “Gelen ihbar üzerine buraya geldik. Şehir içerisinde, halkın Pazar alışverişinde bulunduğu ve şehrin en büyük alış-veriş merkezinin önünde, mesainin olmadığı bir günde asfaltlama yapıldığı için, tepki gösteriyorlar. Bizde bunun için geldik.  Buradaki esnaflar iş yapamamaktan, vatandaşlar da alış-veriş merkezine girememekten şikayetçi. Bende kameramı alıp asfalt çalışması yapılan bölge ye gittim. Kameramı kurup tam çekim yapmaya başlayacakken 4 veya 5 kişi birden üstüme yürüdü. İsimlerini bilmediğim bu kişiler burada çekim yapamazsın git başka yerde haber yap sen kimsin bu haberi yapmana izin vermiyorum, benim çalıştığım yerde haber yapamazsın dediler. Binde haberciyim bir şikayet ve tepki var onun için geldim. Sizin de bir açıklamanız ve gerekçeniz varsa söyleyin. Bir de siz işçisiniz, idarecileriniz, sorumlu nerde?. Kimse cevap vermedi. Belli ki, buraya ve Pazar gününü bilinçli seçmişler. Kasıt var.”

Kaynak: Diyarbakır Söz