Kayıp Yakınları 432'inci Eylemde!

İHD Diyarbakır Şubesi üyeleri ve kayıp yakınları, faili meçhule gidenlerin akıbetini sormak amacıyla her hafta “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” sloganıyla gerçekleştirdiği eylemin 432’ncisini gerçekleştirdi.

Kayıp Yakınları 432'inci Eylemde!

İHD Kayıp Komisyonu Üyesi Adnan Örhan, Uluslararası Gözaltında Kayıplara Karşı Mücadele Haftası’ndan geçtiklerini belirterek, “432 haftadır kayıplarımızın akıbetini soruyoruz. Özellikle de bu hafta nedeniyle herkese kayıplar karşısında duyarlılık çağrısında bulunuyoruz” dedi.

Faillerin ortaya çıkarılması gerektiğini belirten Örhan, “Geçmişte yaşatılan bu vahşet ve acılar bizim gerçekliğimiz bu ülkenin kirli bir tarihi olmuştur. Faillerin yargılanması için defalarca çağrıda bulunduk, belgeler sunduk ama ne yazık ki bu zamana kadar yargılanan kimse olmadı. Tam aksine failler başka yerlerde ödüllerle karşılandı” diye ekledi.

AHMET OKUYUCU

İHD Kayıp Komisyonu Üyesi Hasan Yalçın ise, 27 Ocak 1993’te Ahmet Okuyucu’nun kaybediliş hikayesini paylaştı. Yalçın, “Ahmet Okuyucu’nun dükkanında bulunduğu saat 14.00-15.00 sıralarında müşteri kılığında içeri giren iki kişinin raftan bir şey istediğini anlatan Yalçın, Okuyucu’nun rafa döndüğü an içerideki şahısların Okuyucu’ya arkadan 24 el ateş ettiğini paylaştı. Okuyucu’nun olduğu yerde hayatını kaybettiğini ve iki şahsın cenazenin götürüldüğü devlet hastanesine de gelerek Okuyucu’nun ölüp ölmediğinden emin olmak istediğini aktaran Yalçın, cenazenin imam olan baba Harun Okuyucu tarafından yıkanarak Şeyh Halil Mezarlığı’nda defnedildiğini anlattı. Yalçın, baba Okuyucu’nun da katledilenleri yıkadığı için defalarca saldırıya maruz kaldı.”

Kaynak: Diyarbakır Söz