Kazazede öğretmenin eşine sigorta yardımı

18 Mayıs 2012 tarihinde Bismil-Batman karayolunda meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden öğretmen Hasan Ortaç’ın eşine üyesi olduğu Eğitim Bir-Sen’in SBN sigorta ile yaptığı anlaşma çerçevesinde para yardımı yapıldı.

Kazazede öğretmenin eşine sigorta yardımı

Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Memiş,”Hiçbir para gideni geri getirmez. Bizim yaptığımız Hasan kardeşimizin ailesine teselli oldu.” dedi.

18 Mayıs 2012  tarihinde Bismil Batman Yolu Sinan köprüsünde  meydana gelen trafik  kazasında  4 öğretmen hayatını kaybetmişti.

 Hayatını kaybeden öğretmenlerden Hasan Ortaç   Eğitim Bir –Sen üyesiydi.Eğitim Bir-Sen  SBN sigorta ile yapmış olduğu bireysel sigorta kapsamında tüm üyeler 55 bin TL’ye kadar sigortalıyor.

Eğitim Bir-Sen Üyesi olan Hasan Ortaç’ın eşi Hamiyet Ortaç’a bu  sigorta kapsamda 15 bin TL yardım yapıldı. Hamiyet Ortaç’a  bireysel kaza sigorta çekini Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memmiş tarafından  verildi.

‘AMAÇ AİLEYE TESELLİ VERMEK’

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Memiş, yardımın miktarı ne olursa olsun hayatını kaybedeni geri getiremeyeceğine dikkat çekerken, amaçlarının acılı aileye teselli vermek olduğunu söyledi. Memiş,”Hasan kardeşimiz bir eğitim şehididir. Acı bir kaza sonucu genç yaşta aramızdan ayrıldı. Onun halen acısını hissediyor ve yüreğimizde yaşıyoruz. Sendikamız güzel bir çalışma yaptı. Üyelerimize 55 bin TL’ye kadar yardım yapıyoruz..Sendikamızın bu hizmetinden dolayı mutluluk duyuyoruz.Bu gibi acı hadiselerin bir daha yaşanmamasını  diliyorum’’ dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz