KCK'ya büyük operasyon: 80 gözaltı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla PKK’nın üst yapılanması olan KCK’ya yönelik olarak Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Mardin, Batman ve Siirt’te düzenlenen eşzamanlı operasyonlarda, aralarında BDP’li yöneticilerin de bulunduğu 80 kişi gözaltına alındı.

KCK'ya büyük operasyon: 80 gözaltı

Operasyon kapsamında Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'ın da hasta ziyareti için geldiği Diyarbakır’da gözaltına alındığı öğrenildi.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çeşitli ev ve işyerlerine operasyonlar düzenledi. Emniyet güçlerinin Mardin’in Nusaybin, Mazıdağı, Derik ve Kızıltepe ilçelerinde KCK yapılanmasına yönelik operasyonunda BDP Mardin İl Başkanı Abdülcelil Şimdi, Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk'ün yeğeni olan BDP İl Yöneticisi Nevruz Türk, BDP Kızıltepe İlçe Başkanı Ömer Turgay, Kızıltepe eski İlçe Başkanı Seyfettin Ateş, Zeyad Ağaoğlu, Mehmet Yıldırım ve Fuat Olgaç gözaltına alındı. Ayrıca terör örgütüne ait bazı fotoğraflar ve harddisklere el koyuldu.

Nusaybin'de terör örgütü KCK’ya yönelik olarak BDP ilçe, Duruca ve Akarsu binalarıyla Gülşilav Kadın Danışma Merkezi'nin de aralarında bulunduğu 20 adrese operasyon düzenlendi. Operasyonda aralarında BDP Nusaybin İlçe Başkanı Ayten Kahraman, Yenişehir Mahallesi Muhtarı Şakir Acar, belediye meclis üyeleri ve BDP yöneticilerinin de olduğu 21 kişi gözaltına alındı. Nusaybin İlçe Emniyet Müdürlüğü TEM Bürosu'na götürülen 21 zanlı, sorgulanmak üzere Mardin İl Emniyet Müdürlüğü'ne sevk edildi.

Midyat ilçesinde ise BDP Midyat İlçe Başkanı Zeydan Akgül'ün evinde ve ilçe başkanlığında yapılan aramalarda, terör örgütüne ait belgelere el koyulduğu öğrenildi. Mardin merkez ve ilçelerinde 40 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.

Batman'da BDP İl ve Merkez İlçe başkanlıklarıyla Meya-Der ve Kürdi-Der şubelerine operasyon yapıldı. Aralarında BDP’li yöneticilerin de bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı.

Terörle Mücadele ekipler, sabah saatlerinde Siirt'te de operasyon düzenledi. Siirt Belediyesi, BDP il ve ilçe binasıyla Mezopotamya Kültür Merkezi Derneği'nin de aralarında olduğu 16 adrese eşzamanlı baskın yapan emniyet güçleri, buralarda terör örgütüne ait belgeler ele geçirdi. Operasyonda 12 kişi gözaltına alındı.

Üç ilde düzenlenen operasyonlarda yakalanan zanlıların Batman, Mardin ve Siirt'teki sorgulamalarının ardından Diyarbakır’a gönderileceği öğrenildi.

SİİRT BELEDİYE BAŞKANI GÖZALTINDA

KCK operasyonları kapsamında Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak da trafik kazası geçiren akrabalarını ziyaret etmek için Diyarbakır’a geldiği sırada, sabah saatlerinde düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

MARDİN VALİSİ AYVAZ: 40 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Mardin Valisi Turhan Ayvaz, şehirdeki operasyonla ilgili açıklamasında 40 kişinin gözaltına alındığını, zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgüt dökümanı ele geçirildiğini bildirdi.

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz