Kılıç Zap'ta öldürüldü

Ağırlaştırılmış müebbet hapis hükümlüsüyken Bingöl Cezaevinden firar etti yakalandı, Diyarbakır’dan ikinci kez firar edip örgüte katıldı. Zaza Ağit kod adlı Osman Kılıç, Pençe Kilit harekâtı bölgesinde öldürüldü.

Kılıç Zap'ta öldürüldü

Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevinden firar eden ve birkaç gün sonra yakalandıktan sonra Diyarbakır D Tipi Yüksek güvenlikli kapalı cezaevine sevk edilen ve buradan da firar eden ağırlaştırılmış müebbet hapis hükümlüsü terörist Zaza Agit kod adlı Osman Kılıç, Pençe Kilit harekâtı bölgesinde öldürüldü. Kılıç, 8 yıldan beri her yerde aranıyordu. 

Özgür Cebe’in haberine göre, Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevinden 25 Eylül 2013 günü tünel kazarak firar eden terörist Osman Kılıç, birkaç gün sonra merkez Ortaçanak bölgesinde birlikte firar ettiği 18 teröristle bitkin halde yakalandı. Firar eden teröristler farklı illerdeki cezaevlerine gönderildi. Osman Kılıç ise Diyarbakır D Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na sevk edildi. Terörist Kılıç, 6 Mart 2016 günü bu kez nevresim örtülerini birbirine bağlayarak havanın da sisli olması nedeniyle kuledeki askerlerin görüş mesafesinin düşüklüğünden istifade ederek 6 teröristle birlikte ikinci kez firar etti.

Sırra kadem basan terörist her yerde aranırken, istihbarat birimleri tümünün terör örgütü PKK’nın dağ kadrosuna geri katıldıklarını belirledi. 8 yıldan beri her yerde aranan terörist Osman Kılıç’ın Pençe Kilit harekâtının sürdürüldüğü Avaşin-Basyan bölgesinde sözde cephe komutanlığı yaparken düzenlenen nokta hava harekâtıyla öldürüldüğü tespit edildi.

İSTANBUL'DA C-4’LÜ EYLEM HAZIRLIĞINDAYKEN YAKALANDI

2003 yılında PKK’ya katılan Osman Kılıç, Bingöl-Erzurum kırsalında çok sayıda kanlı eylemde yer aldı. İstanbul’da C-4 tipi patlayıcı ile kamu binalarına eylem hazırlığı içindeyken birlikte cezaevinden firar ettiği Devrim Kavak adlı teröristle yakalanan terörist Kılıç, Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanıp 6 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 137 yıl hapisle cezalandırıldı. Bu cezası Yargıtay tarafından onanarak kesinleşti. Birlikte firar ettiği Devrim Kavak’da iki yıl önce Irak’ın kuzeyinde düzenlenen operasyonda öldürülmüştü. Firar eden 4 hükümlü teröristin ise halen dağ kadrosunda oldukları öğrenildi.

6 VATANDAŞI İNFAZ ETMİŞTİ

Almanya’da uyuşturucu ticareti yaparken terör örgütüne katılan ve uyuşturucu bağımlısı olan Osman Kılıç, yakalandıktan sonra polise verdiği ifadesinde, “Sahte pasaportla Çanakkale’den İtalya’ya, buradan İsviçre’ye geçtim. İsviçre polisi sahte pasaportla girdiğimi anlayınca beni geri gönderdi. Bu kez Sabiha Gökçen havaalanından Bosna-Hersek’e gittim. Karayoluyla Almanya’ya geçtim. Alman polisi beni gözaltına aldı ve cezaevinde kaldım. Tahliye olunca havayoluyla Ermenistan’a geçtim. Nahçıvan’dan İran’a buradan da Kandil dağına giderek örgüte katıldım. Askeri eğitimin ardından Bingöl kırsalına geldim. Bingöl Ortaçanak Köyü’nde Osman Koca adlı köylüyü devletle işbirliği yaptığı için evinden kaçırıp infaz ettikten sonra elektrik direğine astık. Bu kişi bize 2004 yerel seçimlerinde kapatılan DEHAP’ın sandık görevlisi olduğunu, ancak devlet ajanı olduğunu itiraf etmişti. Cezaevlerinde 6 yıl gardiyanlık yapan Muhittin Karaca’yı da infaz ettik. Kartal yaylasında Orman kesimi yapan Hamza Çakar, Cevdet Çakar ile Sıdık Çağatay, Ramazan Çağatay adlı işçileri de bizden izinsiz ağaç kestikleri için öldürdük” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz