Kırmızı yelek ödülü Şenkul’a

Türk Kızılay tarafından düzenlenen "Uluslararası Kırmızı Yelek Gönüllülük Ödül töreninde, Genç Kızılay Topluluğu” kategorisinde Diyarbakır Genç Kızılay Başkanı Mehmet Şirin Şenkul ödüle layık görüldü.

Kırmızı yelek ödülü Şenkul’a

Türk Kızılay tarafından düzenlenen

"Uluslararası Kırmızı Yelek Gönüllülük Ödül Töreni"

Haliç Kongre Merkezi'nde yapıldı. Törenin açılışında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın, yazılı mesajı okundu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kırmızı yeleklilerin iyilik timsali ve insanlığın yüz akı birer kahraman olduğunu söyledi.

ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ                

Göktaş,

"İyilik yapmanın gönülden geldiğini, samimiyet gerektirdiğini, aşkla yapılan her işin hayırla sonuçlandığını bizlere yaşayarak, yaşatarak kanıtlayan 'kırmızı yeleklileri' her zaman bizim gizli kahramanlarımız olarak gördüm. Her afette, her zor günde sayısı artan 'kırmızı yelekliler' gönüllerimizi de fethettiler."

dedi.

Toplamda 21 ismin farklı kategorilerde ödüle layık görüldüğü programda,

“Kızılay Özel Ödülü”

kategorisinde merhum Nurican Gök adına anne ve babası Nevriye ve Kemal Gök, “gonulluol.org En Aktif Kullanan Genç Kızılay Topluluğu” kategorisinde Diyarbakır Genç Kızılay Başkanı Mehmet Şirin Şenkul ödüle layık görüldü.

Ödül töreninin ardından Kızılay Başkanı Yılmaz, Bakan Göktaş'a kırmızı Kızılay yeleği hediye ederek giydirdi.

Haber: Filiz YAŞA 

Kaynak: Diyarbakır Söz