Kişi başına düşen biber gazı miktarı

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, bakanlığın kuvvesinde kullanılmakta olan göz yaşartıcı gaz silahları ve mühimmatlarının, birimlerin yıllık ihtiyaçları belirlenerek bütçe imkanları doğrultusunda, Kamu İhale Kanunu hükümlerine göre ihale edilerek, tespit edilen ihtiyaç miktarı kadar alınmakta olduğunu bildirdi.

Kişi başına düşen biber gazı miktarı

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, “Son bir yılda kişi başına düşen biber gazı miktarı nedir? Son beş yılda yıllar itibarıyla satın alınan biber gazı miktarı ne kadardır?” diye sordu.

-“SALDIRGANLARI ETKİSİZ HALE GETİRMEK GİBİ AMAÇLARLA KULLANILMAKTADIR”-

Soru önergesini yanıtlayan İçişleri Bakanı, “Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu’nun 16. maddesi ve Polis Çevik Kuvvet Yönetmeliğinin 25. maddesinin c bendindeki hükümler doğrultusunda, göz yaşartıcı gaz silahları ve mühimmatı, bütün modern ülke güvenlik teşkilatlarında olduğu gibi teşkilatımızda da gerek kanuna aykırı olarak düzenlenen gerekse sonradan kanuna aykırı hale dönüşen toplantı ve gösteri yürüyüşleri, özel maharet gerektiren operasyonlar ile benzeri eylemlerde toplulukları dağılmaya zorlamak, belirli istikametlere yönlendirmek, güvenlik güçlerine karşı yapılan direnişi kırmak ve saldırganları etkisiz hale getirmek gibi amaçlarla kullanılmaktadır” dedi. İçişleri Bakanı, bakanlığın kuvvesinde kullanılmakta olan göz yaşartıcı gaz silahları ve mühimmatlarının, birimlerin yıllı ihtiyaçları belirlenerek bütçe imkanları doğrultusunda, Kamu İhale Kanunu hükümlerine göre ihale edilerek, tespit edilen ihtiyaç miktarı kadar alınmakta olduğuna dikkat çekti.

Kaynak: Diyarbakır Söz