Kızıl Cinayetinin faili İzmir’de yakalandı

Diyarbakır'daki Kızıl cinayetinin şüphelisi, İzmir'de kardeşinin kimliğiyle yakalandı. Şahıs tutuklanırken, savcılıkta hakkındaki iddiaları reddetti.

 Kızıl Cinayetinin faili İzmir’de yakalandı

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinde, kendisine ait kıraathanenin önünde, Muzaffer Kızıl’ı öldürdüğü iddia edilen ve şüpheli olarak aranan Serhat Dondar İzmir’de yakalandı. Kardeşinin kimliğiyle yakalanan Dondar cinayetle ilgili iddiaları reddederken, sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Muzaffer Kızıl’ın öldürülme olayı geçtiğimiz yıl 4 Nisan 2022'de merkez Bağlar ilçesi Sunay Caddesi'nde yaşandı. İddialara göre, Mübin Ç.'nin kullandığı taksiyle gelen Serhat Dondar, işlettiği kıraathanenin önünde oturan Muzaffer Kızıl'a gelişi güzel tabancayla ateş açtı. Dondar, peş peşe  açtığı ateş sonucu Kızıl ağır yaralandı. Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan Kızıl burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Bu sırada, polis, taksiyi kullanan Mübin Ç.'yi gözaltına aldı. İşlemleri sonrası Mübin Ç., 'kasten öldürme suçuna yardım ettiği' suçlamasıyla tutuklandı.

ALACAK HUSUMETİ

Mübin Ç. hakkında, Diyarbakır 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılırken, olay sonrası kaçan ve firari olan Serhat Dondar'ın dosyası ise ayrıldı.  Geçtiğimiz ay davamın yapılan duruşmasında tanıklarla Kızıl ailesi hazır bulundu. Duruşmada mütalaasını veren savcı,

"Kasten öldürme olayının faili Serhat ile maktul Muzaffer arasında alacak-verecek ilişkisinden doğan bir husumet bulunduğu, sanık Mübin'in şahıslar arasındaki bu meseleyi bildiği, şahıslar arasındaki tartışmalara şahit olduğu, sanık Mübin'in fail Serhat'ı şoförlüğünü yaptığı taksi ile olay yerine götürdüğü, Serhat'ın maktulü ateşli silahla vurmasından sonra sanık ile Serhat'ın olay yerinden ayrıldıkları, sanık Mübin'in fail Serhat'ı olay yerine getirmek şeklindeki eylemi ile fail Serhat'ın kasten öldürme eylemine suçun işlenmesinden önce yardımda bulunarak icrasını kolaylaştırmak suretiyle yardım eden sıfatıyla iştirak ettiği, sanığın eylemine uyan TKC 81/1, 39/2.c, 53 ve 63 maddelerince cezalandırılmasına, ayrıca tutuklu sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesi kamu adına talep ve mütalaa olunur"

iddiasında bulundu.

BERAATE TEPKİ GÖSTEREN AĞABEYE DİSİPLİN HAPSİ

Mütalaanın ardından savunma yapan Mübin Ç., olayla bağlantısı olmadığını belirterek, tahliyesini ve beraatini istedi. Mahkeme heyeti, Mübin Ç.'nin beraatine hükmetti.

Verilen karara duruşmada bulunan Muzaffer Kızıl'ın ağabeyi Mücahit Kızıl, karara tepki gösterdi. Ağabey Kızıl,

"Kararı kabul etmiyorum. Şimdi, siz bu şahsı bıraktınız. Ben, bu şahsı öldüreceğim. Bizim ailemize yazık değil mi? Gelip, burada bunu öldürdüğüm için yargılanacağım ve bana ceza vereceksiniz"

dedi.

Uyarılara rağmen konuşmasını sürdüren Kızıl, duruşma salonundan çıkarıldı. Mahkeme heyeti, duruşmadaki düzeni bozduğu gerekçesiyle Mücahit Kızıl'a, 4 günlük disiplin hapsi verdi.

Kararda,

"Sanığın yapılan uyarıya rağmen olumsuz hareketlerine ve duruşma düzenini bozmaya devam ettiği görüldüğünden duruşmadaki olumsuz hareketlerinin ağırlığı göz önüne alınarak CMK'nın 203/3 maddesi uyarınca derhal 4 gün disiplin hapsine oy birliği ile karar verildi"

 denildi.

Kararın okunmasının ardından Kızıl, cezaevine gönderildi.

TUTUKLANDI

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışmasında, olay gününden bu yana aranan cinayet şüphelisi Serhat Dondar’ın İzmir’in Torbalı ilçesinde yaşadığını belirledi. Donların kardeşinin ismini kullanarak yaşamını burada sürdürdüğünü belirleyen ve Diyarbakır’dan İzmir’e giden cinayet büro amirliği ekipleri, önceki gün belirlenen adrese operasyon düzenledi.

Dondar'ın üst aramasında kardeşinin kimliğini kullandığı belirlendi. Diyarbakır'a getirilen Dondar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemede cinayetle ilgili hakkındaki iddiaları kabul etmeyen ve suçlamaları reddeden Dondar, 'Kasten öldürme' suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu. Soruşturma sürüyor.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz