"Korucular sözleşmeli olsun" önerisi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, koruculuk sisteminin revize edilmesi gerektiğini belirterek, korucuların "sözleşmeli" çalışmalarını önerdi.

AK Parti'de Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden sorumlu olan Özdağ, koruculuk sistemiyle ilgili çalışmalar yaptığını belirterek, sistemin yeniden ele alınması gerektiğini savundu. Koruculuk sistemiyle ilgili olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu'na rapor sunacağını ifade eden Özdağ, sistemin bugünkü tablosunu ortaya koyacağını, ayrıca revize edilmesi için önerilerine de yer vereceğini bildirdi.

Koruculuk sisteminin terörle mücadele açısından önemli olduğuna dikkati çeken Özdağ, "Korucular arasında teröre karşı çok ciddi mücadeleler veren vatanseverler var; üniter yapıya inanan. Ama bunun içinde son zamanlarda PKK'ya selam çakan kişilerin olduğunu da biliyoruz. Bu konuda Başbakan'a bir rapor sunacağım. Sistemin kaldırılması değil ama gözden geçirilmesi gerekiyor" dedi.

Korucular sözleşmeli olsun

Özdağ, korucuların sözleşmeli çalışması gerektiğini belirterek, 50 bine yakın korucunun devletten maaş aldığını vurguladı.

Özdağ, "Adam ölünceye kadar niye devletten maaş alsın? Çalışmıyor, görevini yapmıyor. Terörle ve teröristle mücadele ediyoruz, bölücülükle de mücadele etmemiz lazım. Korucuların ne yapıp ettiklerini ilçelerde kaymakamlar, illerde valiler biliyor. Gerçekten işlerini yapıp yapmadıklarını öğrenmek mümkün. Türkiye'nin bu meseleleri ciddi şekilde gözden geçirmesi lazım" diye konuştu.

Korucuların sözleşmeli olmasının kendi kişisel görüşü olduğuna işaret eden Özdağ, "Bu benim düşüncem. Henüz ham. Partinin düşüncesi değil ama Başbakan'a arz edeceğim" ifadesini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz