Kürtçe ağıtlarla uğurlandı

DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde PKK'lıların Narlı Jandarma Karakolu'nun üs bölgesine dün düzenlediği saldırıda şehit olan 20 yaşındaki jandarma er Adem Ödemiş, memleketi Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde, Kürtçe ağıt ve gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kürtçe ağıtlarla uğurlandı

DİYARBAKIR/ŞIRNAK-Lice’nin Narlı Jandarma Karakolu'nun üs bölgesine önceki gün bir grup PKK'lı tarafından düzenlenen roketatar ve uzun namlulu silahlı saldırıda şehit olan jandarma er Adem Ödemiş toprağa verildi.

ŞEHİDE CENAZE TÖRENİ

 

Şehit Ödemiş için ilk tören Diyarbakır Askeri Hastanesinde yapıldı. Şehit cenazesi daha sonra Diyarbakır'dan helikopterle toprağa verilmek üzere memleketi olan Şırnak'ın Silopi İlçesi'ne götürüldü.

2 BİN KİŞİ ŞEHİDİ UĞURLADI

Şehit er Ödemiş için Ortaköy Jandarma Karakol Komutanlığı'nda düzenlenen cenaze törenine Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, Silopi Kaymakamı Suat Demirci, 172'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kemal Cuştan, Şırnak Müftüsü Abdullah Kaplan, kurum müdürleri ile şehidin yakınları ile 2 bin kişi katıldı.

 

KÜRTÇE AĞITLAR YAKILDI

Törende şehidin annesi 10 çocuklu Besna Ödemiş, oğlunun tabutuna sarılarak Kürtçe ağıtlar yakıp, gözyaşları döktü. Törende Vali Özkan şehit babası Ali Ödemiş'i teselli etmeye çalıştı. Şehidin cenazesi törenin ardından 1 kilometre uzaklıktaki Çiftlik Köyü'ne ambulansla götürüldü. Burada kılınan cenaze namazı ardından köylüler gözyaşları döküp, Kürtçe ağıtlar yaktı.

Bekar olan şehit er Adem Ödemiş'in 3 gün önce ailesiyle telefonla görüşürken, 4 gün sonra izne geleceğini söylediği belirtildi. Ödemiş'in cenazesi kılınan namaz ardından köy mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz