Kürtçülüğü reddediyorum

Erdoğan: ''Tutturmuşlar bir şey; 'Kürt sorunu'. Ben Kürt sorunu diye bir şey tanımıyorum. Kürt kardeşimin sorununa evet, Kürtçülüğe hayır. Kürt kardeşimi seviyorum ama Kürtçülüğü reddediyorum''

Kürtçülüğü reddediyorum

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Tutturmuşlar bir şey; 'Kürt sorunu'. Ben Kürt sorunu diye bir şey tanımıyorum. Kürt kardeşimin sorununa evet, Kürtçülüğe hayır. Kürt kardeşimi seviyorum ama Kürtçülüğü reddediyorum. Çünkü biz ret politikalarına 'hayır' dedik, inkar politikalarına 'hayır' dedik, asimilasyona 'hayır' dedik, tüm yaradılanları yaradandan ötürü sevdik'' dedi.

Gaziantep'in Nizip ilçesinde vatandaşlara hitap eden Erdoğan, çok çalışacaklarını, gayret edeceklerini ve Nizip'i Gaziantep'in örnek ilçelerinden biri haline getireceklerini belirterek, ''Takdir edersiniz ki adeta bir nüfus patlaması yaşayan Nizip'te sıkıntılar olacaktır. Bunları aşacağız. Her geçen gün daha iyiye gideceğiz ve bir taraftan güçlü Türkiye'yi inşa ederken, bir taraftan da güçlü Nizip'i inşa edeceğiz'' dedi.

İktidarları süresince yaptıkları çalışmaları anlatan Erdoğan, 10 yıllık iktidarları döneminde 16 bin kilometre yol yaptıklarını, vatandaşların artık istediği hastaneye gittiğini, istediği eczaneden ilacını alabildiğini kaydetti.

Eğitimde yapılan düzenlemelere de değinen Erdoğan, şunları söyledi:

''O devir artık kapandı. Benim vatandaşıma, benim kızlarıma, 'bu ülkede sen katsayıya mahkumsun, imam hatip mezunusun' dediler. 'Sana her yere girmek yok' dediler. Sabrettik, sabrettik, kat sayı kalktı mı, kalktı. Adalet şimdi tecelli etti. Artık imam hatip okulu mezunları da istediği okula gidebilecek mi, gidebilecek. İstediği üniversiteye artık benim kızım başörtülü giriyor mu, giriyor. Sabır, zafer. Ama bunu hep beraber yaptık. Daha alacağımız mesafe çok, atacağımız adımlar çok. Bu ülkede benim halkımın arasında eşitsizliğe müsaade edemeyiz.

Bunlarla kalmadık, 4,4,4 yani 444 kod numarasıyla eğitimde yeni bir dönem başlattık. Bu yeni dönemde şu 1-2 yıl içinde inşallah geçiş dönemini başarıyla atlatacağız ve eğitimde sıçramayı gerçekleştireceğiz. Hiç endişeniz olmasın. Bu bir reform. Reformlar kolay olmuyor, devrimler kolay olmuyor. Bu Avrupa Birliği'ndeki sessiz devrimin farklı bir ülkemizdeki versiyonudur. Buna devam edeceğiz. Daha iyi olacağız. Bizim bir arzumuz var, bu ülkenin evlatları birbirine sevgiyle baksınlar. Birbirine sevdayla baksınlar. Biz AK Parti iktidarı olarak sizlere sevdalıyız. Biz dertliyiz. Bizim derdimiz sizin sorunlarınızdır.''

Bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldiklerini belirten Erdoğan, kendilerinin farkının da bu olduğunu ifade etti. Erdoğan, ''Muhalefet şöyle, böyle der. Bunlara şunu sorun; 'kardeşim sen ne yapacaksın, onu söyle?' Şu anda bütün bariyerleri aşan, yolumuzu açan bir iktidar var'' dedi.

-''Bizde ayrımcılık yok, asla olmayacak''-

Erdoğan, AK Parti iktidarlarının eğitim ve sağlık alanında yaptığı hizmetleri de anlattı. Başta kız çocukları olmak üzere öğrencilere maddi destek verdiklerini, ülkenin 17 noktasında ambulans helikopterlerin hizmet verdiğini aktaran Erdoğan, azimle ve kararlılıkla çalıştıklarını çünkü bu milletin en güzel hizmetlere layık olduğunu söyledi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Benim sizden bir talebim, bir isteğim var; emniyette, sağlıkta, adalette, ulaşımda, enerjide, tarımda her türlü alanda bu adımları atarken bir şeyi başarmamız lazım. Nedir o ? 11 yıl önce yola çıkarken bir şey söyledik, şu anda 12'inci yıldayız. Dedik ki tek millet yani Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı çatısı altında bir olacağız, beraber olacağız, iri olacağız, diri olacağız dedik. Zira biz Türküyle, Kürtüyle, Arabıyla, Lazıyla, Çerkeziyle, aklınıza ne gelirse, yaratılanı yaratandan ötürü seven bir anlayışın mensuplarıyız. Bizde ayrımcılık yok, asla olmayacak. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı çatısı altında toplandık, yola böyle devam edeceğiz. Dolayısıyla tek millet.''

-''Vatan topraklarında asla ameliyata müsaade etmeyiz''-

Erdoğan, 11 yıl önce yola çıkarken söyledikleri ilkelerden birinin de tek bayrak olduğunu hatırlatarak, ''780 bin kilometrekarelik vatan topraklarında bayrağımıza alternatif üretmek isteyenler, karşılarında AK Parti iktidarını bulurlar. Zira bu bayrak rengini şehidimizin kanından almıştır, hilal bağımsızlığımızın sembolüdür, yıldız şehitlerimizin ifadesidir'' diye konuştu.

Bir diğer ilkelerini de tek vatan olduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

''Tek millet, tek bayrak, tek vatan dedik. 780 bin kilometrekarelik vatan topraklarında asla ameliyata müsaade etmeyiz. Bu vatan hepimizin. Kürtüyle, Türküyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Zazasıyla, Romanıyla, Arabıyla hepimizin. Bazıları rahat durmuyor. Ya ne oluyor da yetmiyor mu? Otur oturduğun yerde. Makamsa makam, milletvekilliğiyse milletvekilliği, parlamentoya da giriyorsun, cumhurbaşkanı da oluyorsun. Ne istiyorsun? Rahat ol. Tutturmuşlar bir şey; 'Kürt sorunu'. Ben Kürt sorunu diye bir şey tanımıyorum. Kürt kardeşimin sorununa evet, Kürtçülüğe hayır. Kürt kardeşimi seviyorum ama Kürtçülüğü reddediyorum. Çünkü biz ret politikalarına 'hayır' dedik, inkar politikalarına 'hayır' dedik, asimilasyona 'hayır' dedik, tüm yaradılanları yaradandan ötürü sevdik. Ve ben Kürt kardeşime de Türk kardeşime de Arap kardeşime de eşit mesafedeyim. Hepsinin güvencesi biziz. Çünkü biz sizi Allah için seviyoruz. Olay bu.

Ve tek devlet. Etnik milliyetçiliğe hayır, bölgesel milliyetçiliğe hayır, dinsel milliyetçiliğe hayır. Biz bu topraklar içinde bir olalım, beraber olalım, iri olalım, diri olalım.''

Kaynak: Diyarbakır Söz