Kürtler geriliyor!

Erbil'de toplanan KDP ve KYB, ''fikir ayrıklıklar var'' yönündeki iddialara cevap niteliği taşıyan sonuç bildirisi yayımlandı

Kürtler geriliyor!

Irak Başbakanı Nuri Maliki başkanlığındaki hükümetin düşürülme girişimleri çerçevesinde sık sık bir araya gelen Kürdistan Demoktratik Partisi (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), Erbil'e bağlı Selahaddin kasabasında toplantı yaptı.

Toplantı, Mesut Barzani başkanlığında, iki partinin siyasi büro üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıdan sonra her iki partinin siyasi büro üyelerinin imzasıyla yayımlanan sonuç bildirisinde, ''Her konuda ve her anlamda stratejik anlaşmalarımız ile fikirlerimiz, aynen devam ediyor'' denildi.

Toplantıda, Irak'taki son siyasi gelişmelerin ele alındığı ve durum değerlendirilmesinin yapıldığı da kaydedilen bildiride, şu ifadeler yer aldı:

''İki ana Kürt partisi olarak Irak Başbakanı Maliki'nin düşürülmesi için aynı fikir ve çalışma içindeyiz. Irak Cumhurbaşkanı'nın, görevi ve tarafsızlığını da göz önünde bulundurarak anayasaya göre çalışmalarımızı sürdüreceğiz. KDP ve KYB olarak fikir alışverişi için bu toplantıların devam etmesine karar verdik.''

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler