Kürtler islama hizmet edecekler

AK Parti Milletvekili İçten: Kürtler İslam'a Hizmet Etmeye Devam Edecek

Kürtler islama hizmet edecekler

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, "Bugün birileri Kürtlerin İslam'dan uzaklaşması adına Kürtlerin dini değerleriyle oynamaktadır. Art niyetli zihniyetler şunu asla unutmasınlar ki Kürtler dün olduğu gibi bugün de İslam'a hizmet etmeyi sürdürüyor ve sürdürecektir." dedi.

Diyarbakır'ın sahabe ordusu tarafından fethedilişinin 1373'üncü yıl dönümü dolayısıyla açıklamaya yapan İçten, Diyarbakır'ı fetheden Müslümanların gayri müslim halkın örf, adet, din ve dillerine yönelik hiçbir müdahalede bulunmadığını üstelik İslam'a girmeyenleri zorlamadıklarını, bu hoşgörü geleneğinin günümüze kadar ulaştığını söyledi.

DİYARBAKIR'IN FETİH EDİLMESİ

Cuma İçten, "Kürtlerin tarihin hiçbir zamanında İslam'la problemi olmamış, hatta İslam'a hesapsız, art niyetsiz hizmet etmiş ender milletlerden biridir. Bu şehir İslam fethinden sonra da bir daha fetih ve işgale maruz kalmamış ender şehirlerden biri olmuştur. Bugün Kürtlerin İslam dinine sadakatini kimse tartışamaz. Bu şehir, her tarafının şehitlerin kanıyla sulanmış, ay Yıldızlı bayrak altında kalan batısı ve doğusu ile bir arada yaşayan Kürtlerin, Türklerin ve en önemlisi Müslümanlardır." diye konuştu.

33 MEDENİYETİ YAŞATMIŞTIR

Diyarbakır'ın 33 medeniyete sahiplik etmiş, Kur'an-ı Kerim'de ismi geçen 3 peygamber kabrini barındıran, 9 peygamber ile ismi anılmış, 27 şehit sahabe ve tabiinin defnedildiği, 572 sahabe ailesinin ikame etmiş olduğu tek şehir olduğunu belirten İçten, "Bu şehir 5. Harem-i Şerif olarak kabul edilen tarihi Ulu Cami'nin dünyada bir eşi bulunmayan 8 bin 5 bin yıllık surlara sahip taşların dile geldiği İslam aleminin mübarek ve kutsal bir şehirdir. Çok sayıda zenginliği içinde barındıran Diyarbakır dünyanın inanç turizmi açısından da oldukça önemlidir. " şeklinde konuştu.

KUR'AN KÜLTÜRÜNDEN ETKİLENMEK

İçten şunları söyledi: "Diyar-ı Bekir halkı, İslam ordularının fethinden önce Asurlulardan Bizanslılara; Bizanslılardan Farslılara kadar hep zulüm ve baskı görmüş, hep boyunduruk altında yaşamışlardır. Adeta özgürlüğe ve hürriyete susamış; hatta bu iki kelimenin ne olduğunu bile öğrenememiş ve yaşayamamıştır. Kürtler, İslam'la tanışmadan önce darmadağınık bir yaşam tarzını tercih etmiş, hiçbir zaman bir araya gelme ihtiyacı hissetmemişlerdir. Ne zaman İslam orduları Hz. Ömer zamanında tıpkı İran'ı fethettiği gibi Diyar-ı Bekir'i fethetti, işte o zaman organik bir bağ ile Kur'an kültüründen etkilenerek bir arada yaşamaya başladılar."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler