Kürtler özgür olacak

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Kürtlerin değişen Ortadoğu’da kaçınılmaz olarak bir statüye kavuşacağını belirterek, “Kürt halkı yüzyıl önceki durumun bir daha yaşanmasına asla izin vermeyecektir. Anadilde eğitim ve örgütlenme özgürlüğü seviyesinden geri adım atmayacaktır” dedi

Kürtler özgür olacak

BDP eşbaşkanları Selahattin Demirtaş, Gültan Kışanak, Van Milletvekili Nazmi Gür ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Başkanı Ahmet Türk’ten oluşan BDP heyeti, ABD temaslarının ilk durağı olan Washington Havaalanı’nda önceki gün Kürt bayrakları ile karşılandı. Kaldıkları otelin konferans salonunda ABD’de yaşayan bir grup Kürtle buluşan BDP’liler, Kürt sorununun çözümüne yönelik görüşlerini aktardı.

Demirtaş, yaptığı konuşmada Kürtlerin yaşadıkları her yerde özgürlük bilincine vardığını belirterek, değişen Ortadoğu’da Kürt halkının kaçınılmaz olarak bir statüye kavuşacağını savundu. Demirtaş, “Kürt halkı yüzyıl önceki durumun bir daha yaşanmasına izin vermeyecektir. Kendi hak ve özgürlük talebinden en az birlikte yaşadığı halkların sahip olduğu ulusal tanınma, statü sahibi olma, anadilde eğitim ve örgütlenme özgürlüğü seviyesinden geri adım atmayacaktır” dedi.

Milliyet

Kaynak: Diyarbakır Söz