Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla öğrencilere gül dağıtıldı

Ankara Elmadağ’da, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle ilçe müftülüğü, ilçedeki okulları gezerek öğrencilere gül dağıtarak Peygamber Efendimizi anlattı.

Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla öğrencilere gül dağıtıldı

Peygamber Efendimizin doğumunun 1441.Yıldönümü etkinlikleri tüm yurtta olduğu gibi Elmadağ’da da kutlandı. Elmadağ Müftülük görevlileri, İlçedeki okulları gezerek öğrencilere hem Peygamber Efendimizi anlattı, hem de gül ile dua kartları hediye etti. Görevliler öğrencilere Peygamberimizin yaşantısını ve ahlakının örnek alınması konusunda çeşitli sohbetlerde bulundu. 

Öğrenciler ise uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirirken, Kutlu Doğum'un kendi yaşantıları için yeni bir başlangıç olması dileğindi bulundu. Kutlu Doğum Haftası'nın önemine dikkat çeken bir öğrenci ise program dahilin de kendilerine takdim edilen hediyeler dolayısıyla duyduğu mutluluğu dile getirdi. 

Öğrenciler aldıkları gülün kendilerini Peygamberimizin hayatını öğrenmek için bir adım olduğuna değinerek, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet Mustafa (S.A.V)’i hatırlatanlara çok teşekkür etti.

Bu arada kutlu doğum haftası ilçede 1441 hatim ve milyonlarca salavat okuyan vatandaşlar tarafından da çeşitli programlarla kutlanıyor. İlçe müftülüğünün etkinlikleri hafta boyunca devam edeceği belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz