Leyla Zana da Van'a gidiyor

Van'da seçimi büyük farkla kazanan DEM Partili Abdullah Zeydan'a mazbatanın verilmemesine tepkiler sürüyor. Leyla Zana bugün Van'a gidecek.

Leyla Zana da Van'a gidiyor

Van'da yüzde 55 oy alarak belediye eş başkanlığına seçilen DEM Partili Abdullah Zeydan'nın mazbatasının AK Parti Adayı Abdulahat Arvas'a verilmesi ve Diyarbakır'da büyükşehir de dahil 13 ilçede AK Parti İl Başkanlığı'nın itiraz etmesine karşı eylemler devam ediyor.

Yıllar sonra seçim sürecinde meydana inen Kürt siyasetçi Leyla Zana, Abdullah Zeydan'a destek olmak üzere yarın Van'a gidecek. Zana, bugün sosyal medya hesabından paylaştığı videoda sandıklara giderek oy kullanan Kürt halkına teşekkür etmişti.

DİYARBAKIR KENT PLATFORMU DA VAN'A GİDİYOR

Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu da yarın Van'a gidecek. Platformdan bugün yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı: "Türkiye’nin son dönemde en çok gereksinim duyduğu husus normalleşme ve demokratikleşmedir.

Kimsenin demokrasi işleyişini yok etmeye, insanların demokratik iradesini yok saymaya hakkı yoktur. Seçme, seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkının demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz.

Seçim sonuçlarına yönelik yargının araçsallaştırılarak seçme ve seçilme hakkına açık müdahale teşkil eden kararlar karşısında, seçim sonuçlarına ve Van halkının iradesine saygı gösterilmesini ve Yüksek Seçim  Kurulunun bu yanlış kararı düzeltmesini bekliyoruz." 

SES ÇIKARMA EYLEMİ BAŞLADI

DEM Parti Diyarbakır İl Örgütü ise halkı her akşam saat 21.00'da ses çıkarma eylemi yapmaya davet etti. DEM Parti yaptığı açıklamada, "Diyarbakır halkına çağrımızdır,

AK Parti ve MHP irade gaspına her akşam saat 21.00'da ses çıkarma eylemiyle tüm halkımızı kentlerimizi sahiplenmeye davet ediyoruz" çağrısı yaptı.

Kaynak: Diyarbakır Söz