Lice'de çatışma

Lice'nin Birlik köyü kırsalınad, PKK'lılarla sıcak temas kuruldu. Çatışmada bir asker yaralanırken, bölge havadan ve karadan ablukaya alındı, 65 yeleşim biriminde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Lice'de çatışma

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada 1 asker yaralandı. Hava destekli geniş kapsamlı operasyonun başlatıldığı bölgede, Kobra tipi helikopterler teröristlerin geçiş güzergahlarını ateş altına aldı. Bölgedeki 65 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

LUCE'DE SICAK TEMAS

Edinilen bilgilere göre, Lice ilçesi Birlik köyü kırsalında güvenlik güçleri, bir grup PKK’lı örgüt üyesi ile sıcak temas sağladı. Teröristlerin, güvenlik güçlerinin “Teslim ol” çağrılarına ateş açarak karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada, açılan ilk ateşte bir asker yaralanırken, PKK'lı militanlar arazi şartlarından faydalanarak kaçtı.

BİR ASKER YARALANDI

Çatışmanın ardından törgüt üyelerinin yakalanması için bölgede hava destekli geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Çok sayıda güvenlik görevlisinin sevk edildiği bölgede Kobra tipi helikopterler teröristlerin geçiş güzergahını ateş altına aldı.

BÖLGE YASAK EDİLDİ

Öte yandan, Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, Lice ve Hani ilçeleri mülki sınırları içerisindeki dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten ve aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen PKK'lı mensupları ile barınak, sığınak ve depo alanlarını etkisiz hale getirmek amacıyla operasyon başlatıldığı duyuruldu. Açıklamada, operasyonun yapıldığı bölgelerde halkın can ve mal güvenliğinin zarar görmemesi amacıyla Lice ve Hani ilçelerine bağlı 23 köy ve 42 mezrada saat 21.00’dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildiği bildirildi.

YASAK EDİLEN YERLER

Yasak ilan edilen köy ve mezralar şöyle sıralandı:  Hani’ye bağlı Kaledibi, Akçayurt, Topçular, Yukarı Turalı, Kalaba, Uzunlar, Serenköy, Kırım köyleri ile Başaklı, Güzelce, Taşburun, Karapilyari, Mezartarlası, Sıraevler, Horsel, Çay, Damlatepe, Uysal, Ayağı Turalı, Gürbulak, Veziri, Aka, Karmen, Mazılı ve Çağıl mezraları, Lice’ye bağlı Şenlik, Birlik, Abalı, Erginköy, Tuzlaköy, Çeper, Daralan, Duruköy, Güçlü, Örtülü, Saydamlı, Bayırlı, Yamaçlı, Kıralan, Dernek köyleri ile Elmadere, Ağılçık, Akçapınar, Ayaz, Şakan, Boyluca, Dahlık, Alikahya, Hacımusabey, Kutlamış, Vilu, Arpacık, Karadere, Sivritepe, Körtan, Körha, Seyrek, Silkito, Sumaklı, Zıraht, Acımeşe, Mengüsi, Puneyn, Çalıbükü ve Kijikbadem mezraları.  Açıklamada, söz konusu yasağa uyulmasının vatandaşların can ve mal güvenliği yönünden önem arz ettiğine dikkat çekilerek, bitim süresinin daha sonra duyulacağı kaydedildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler