Lojmana Saldırı

Derik'te polis lojmanlarına silahlı saldırı: 1 polis şehit oldu, 1 vatandaş hayatını kaybetti

Lojmana Saldırı

Mardin'in Derik İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin, polis lojmanlarına düzenlediği saldırıda 1 polis şehit oldu, bir vatandaş ise hayatını kaybetti.

Derik İlçesi'nde PKK'lı teröristler, Kızıltepe karayolu üzerinde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ait polis lojmanlarına önceki gece saat 21.00 sıralarında silahlı saldırı düzenledi. Bir otomobilden uzun namlulu silahlarla açılan ateşte, polis memuru Ahmet Benli ile yoldan geçen 1 vatandaş yaralandı.

OTOMOBİLDEN ATEŞ AÇILDI

Yaralılar ambulansla Derik Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Hastanede doktorların yaptığı müdahaleye rağmen polis memuru Benli şehit olurken, sivil vatandaş da hayatını kaybetti.

Saldırının ardından bölgeye takviye güvenlik güçleri sevk edildi. Derik'in giriş ve çıkışları tutulurken, güvenlik güçleri operasyonlarını sürdürüyor.

ŞEHİT POLİSE TÖREN

30 yaşındaki şepit polis memuru Ahmet Benli için dün Mardin Emniyet Müdürlüğü bahçesinde uğurlama töreni düzenlendi. Vali Ömer Faruk Koçak, AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, askerler, şehidin silah arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

İKİ ÇOCUK BABASIYDI

Saygı duruşu ile başlayan törende, evli ve 2 çocuk babası olan şehit polis memuru Ahmet Benli'nin cenazesi alana getirildi. Şehit polis memuru Benli'nin öz geçmişinin okunmasından sonra İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, dua okudu. Duanın ardından helallik istenmesi ile şehit polis memurunun cenazesi memleketi Hatay'a gönderildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler