MİLLİ BİRLİK HAYKIRIŞI!

Diyarbakır'da Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Kurşunlu Cami Meydanında yapılacak

MİLLİ BİRLİK HAYKIRIŞI!

Diyarbakır’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Kurşunlu (Fatih Paşa) Camisi Meydanı'nda yapılacak.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine karşı milletin kahramanca mücadelesiyle elde ettiği zaferin altıncı yılında Valilik öncülüğünde büyükşehir ve ilçe belediyelerinin desteğiyle program düzenlenecek.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca belirlenen "Türkiye Aşkına" temasıyla düzenlenecek etkinlikler kapsamında, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediyesince Keçi Burcunda hain darbe girişiminin anlatıldığı "15 Temmuz" fotoğraf sergisinin açılışını yapacak.

MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

Keçi Burcu fuaye alanında gerçekleştirilecek sergide, 15 Temmuz hain darbe girişiminde Türkiye'nin önemli merkezlerinde o gece yaşananların fotoğrafları yer alacak.

Etkinlik, milletin zaferine vurgu yapılması amacıyla Keçi Burcu'ndan Kurşunlu Camisi önüne kadar yapılacak yürüyüşle devam edecek.

Meydanda akşam namazının ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti, sinevizyon gösterimi, tiyatro, şiir dinletisi, konser ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı konuşmadan sonra etkinlikler, okunacak sela ve dualarla sona erecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz