Minibüsler ücretsiz taşıyacak!

Diyarbakır 1, 2, 3 ve 4 No’lu Minibüsçüler Kooperatifi Başkanları, Belediye Eş Başkanımız Fırat Anlı’yı makamında ziyaret ederek, 21 Mart günü tüm minibüslerin seferlerini ücretsiz olarak yapacağını açıkladı.

Minibüsler ücretsiz taşıyacak!

 Diyarbakır 1, 2, 3 ve 4 No’lu Minibüsçüler Kooperatifi Başkanları Askeri Kaya, Vecdi Çoklar, Hakim Fidan ile Mehmet Kayaş,  Belediye Eş Başkanımız Fırat Anlı’yı makamında ziyaret etti.

>Ziyaret sırasında bir konuşma yapan 1 No’lu Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Askeri Kaya, Newroz Bayramı’nda minibüsçüler kooperatifi olarak üzerlerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmeye hazır olduklarını bildirdi. Newroz’un kendilerinin de bayramı olduğuna dikkat çeken Kaya, herkesin bu bayramı sahiplenmesi ve halkın hizmetinde olmasını gerektiğini belirtti. Kaya, “21 Mart’ta belirlenecek yerlerden tüm araçlarımız ücretsiz bir şekilde halkın hizmetinde olacaktır. “ dedi.

>Ardından konuşan Eş Başkan Fırat Anlı da, Newroz’un tüm halkın bayramı olduğuna, Amed Newroz’unun dünya tarafından bilindiğine ve milyonlarca kişinin kutlamalara katıldığına dikkat çekti.

>Anlı: Belediye araçları da halkı hizmetinde >

>Belediyelerin tüm araçlarının bayramda ücretsiz olarak halkın hizmetinde olduğunu hatırlatan Anlı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bildiğiniz gibi kentimizin insanları ekonomik olarak yoksuldur. Ama aynı zamanda fedakardır. Halkımız daha önceki Newroz Alanı olan Fuar Alanı’na, yaklaşık 15 kilometre yürüyerek geliyordu. Bu gün baktığımızda her anlamda imkan ve olanaklarımız bulunmaktadır. Newroz Bayramı’nda hem belediyemiz hem minibüsçüler kooperatifi halkımızın hizmetinde olacaktır.”

>‘Teşekkür ediyoruz’ >

>Gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür eden Anlı, “Herkes bilmeli Amed’de bir birlik var. Belediyeden başlayan herkese yayılan bir sevgi var.  Bundan dolayı herkes üzerine düşeni yapmalı ve sorumluluk almalıdır. Newroz Bayramı’nı halkımız ve misafirlerimizle barış içinde sevgi içinde kutlayacağız. Halkımız oldukça karanlık ve acılı günler yaşadı. Ama önümüz aydınlık ve güzel yarınlar bizi bekliyor.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz