Nevroz kutlamaları

Diyarbakır’ın Sur, Bağlar, Dicle ve Silvan ilçelerine bağlı onlarca mahallede Nevroz etkinlikleri organize edildi.

Nevroz kutlamaları

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer ve partisinin Diyarbakır İl Örgütü, Sur İlçe örgütü üyeleri Nevroz çalışmaları kapsamında Sur ilçesinde bulunan Qedya Mezin ve Simaki mahallerinde halkla buluştu. İlk olarak Qedya Mezin mahallesine giden heyet, burada Taşçıer’in yaptığı açıklamanın ardından halaylar eşliğinde Nevrozu kutladı.

‘NEWROZ’DA SESİMİZİ YÜKSELTELİM’

Heyet ardından Simaki Mahallesine geçti. Burada açıklama yapan Taşçıer, iktidarının baskılarının sürdüğünü öne sürerek, “Kürtler yüz yıllardır Nevroz kutluyor. Her kutlamalarında da köleliği kabul etmeyeceklerini ifade ediyorlar.” dedi. 

2013 NEWROZU HATIRLATMASI

2013 Nevrozunu hatırlatan Taşçıer, o gün Kürt sorununun siyasi ve barışl yoluyla çözülmesinin istendiğini belirterek, "Kürtçe için, Kürtlerin özgürlüğü için bu Nevroz'un 2013 Nevroz'undan  daha kalabalık geçmesi gerekiyor" çağrısını yaptı.

SİLVAN

Silvan ilçesinin 16 mahallesinde Nevroz kutlamaları yapıldı. HDP Silvan İlçe Örgütü üye ve yöneticilerinin katıldığı kutlamalarda ateş yakılarak, halay çekildi.

DİCLE

HDP Dicle ilçe örgütü, ilçe merkezine bağlı Tirkan Bölgesinde yer alan Şexselemento (Dede) mahallesinde 21 Mart’ta Nevroz Parkında yapılacak olan kutlamaya dair bildiri dağıttı. Ardından mahalle meydanında toplananlar, ateşi yaktı.

BAĞLAR

Buarada HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Gülistan Atasoy, HDP ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Bağlar ilçe örgütü, HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun’un da katılımı ile Emek, Sakarya Caddeleri, Sağlık Ocağı civarı ve eski semt pazarında esnaflar ve mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Nevroza katılım çağrısında bulunuldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz