Nevruz hassasiyeti!

Süreçte gözler İmralı’ya gidecek heyetten çok Nevruz’a odaklandı. Valilikler, “hassasiyet” için uyarılırken, BDP Öcalan’ın Diyarbakır’daki kutlamada “ateşkesten fazlasını söylelemi” diyor.

Nevruz hassasiyeti!
NEVRUZ HASSASİYETİ GENELGESİ BDP’nin 21 Mart’ta Diyarbakır’da en büyük Nevruz kutlaması için yoğun çalışma içerisinde bulunurken, İçişleri Bakanı Muhammer Güler, Diyarbakır valiliği başta olmak üzere 81 İl Valiliğine “Nevruz” genelgesi gönderdi. Güler, ''Nevruz ile ilgili bütün önlemler tamam. Nevruz ile ilgili alınması gereken bütün önlemleri bakanlık planlandı. Zaten yıllardan beri illerde yapıla gelen etkinliklerdir. Valiliklere genelge gönderildi. Bu konuda hassas olun, tedbirlerinizi gözden geçirin, herhangi bir olumsuzluğa meydan vermeyin tarzında...'' dedi.  

21 MARTTAN ÖNCE ÇIKABİLİR Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, sürecin başladığı gibi olumlu seyretmesi halinde 21 Mart'tan Öcalan tarafından bir bildiri ortaya çıkabileceğini söyledi. Başbakan Erdoğan'ın artık sorunun çözülmesi için çabaladığını, bunu da büyük bir risk alarak yaptığını belirten Arınç, ''Biz 'baldıran zehiri içmeye hazırız' diyen bir Başbakanın bu süreçte ne kadar acı ve ıstırap çektiğini herkesin bilmesi lazım" diye konuştu.

ÖCALAN ÇOK ŞEY SÖYLEMELİ BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, Öcalan ile devlet yetkilileri arasında süren görüşmeler hakkında bilgilendirmelerde bulundu. "Newroz'da ateşkes ilan edilecek" yönündeki haberler hakkında konuşan Kışanak, Öcalan'ın ateşkes çağrısından daha öte bir açıklama yapacağını belirterek, "Yapılacak olan çağrının ateşkesten daha çok şeyi ifade edecek bir çağrı olması gerekiyor" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz