Nurlu nebiye kutlu anma

Peygamber efendimiz Hz.Muhammed (SAV)’ın kutlu doğumu nedeniyle Diyarbakır’da birbirinden anlamlı ve yoğun katılımlı programlar düzenleniyor.

Nurlu nebiye kutlu anma

Miladi takvime göre 20 Nisan 571’de dünyayı şereflendiren 18 bin alemin efendisi, sultanlar sultanı Hz. Muhammed (SAV) için Diyarbakır’da kutlama programları devam ediyor.

Geçen yıl Atatürk Stadı’nda rekor katılımlı program düzenleyen İl Müftülüğü bu kez Ziya Gökalp Spor Salonu’nu seçti. AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Süleyman Hamzaoğulları ve Mine Lök Beyaz, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Prof. Dr. Hüseyin Hatemi, İl Müftüsü Nimetullah Erdoğmuş, Mısırlı Hafız Mahmut Et-Tuhi, İlçe Müftüleri, Araştırmacı-yazar M. Ali Altındağ, din adamları ve çok sayıda davetlinin katıldığı etkinlik sırasında salon tam kapasite doldu. Salonda yer olmadığı için çok sayıda vatandaş dışarıda kaldı.

KUR’ANI KERİM VE İLAHİ ZİYAFETİ

İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlik, Mısırlı Hafız Mahmut Et-Tuhi’nin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Dünya Kur’anı Kerim Okuma Şampiyonu olan Tuhi’nin okuduğu Kur’anı Kerim salona gelenlere adeta ziyafet sundu. Etkinlikte, ‘Kardeşlik Hukuku’ adlı panel düzenlendi. İl Müftüsü Nimetullah Erdoğmuş’un moderatörlüğünde yapılan panele, Prof. Dr. Hüseyin Hatemi konuşmacı olarak katıldı. Panel’in ardından İl Müftülüğü tarafından çok kısa bir süre de oluşturulan 16 kişilik Musiki Korusu ilahiler seslendirdi.

‘İNSANLIK İÇİN ADALET ABİDESİ’

Etkinlikte konuşan Diyarbakır il müftüsü Nimetullah Erdoğmuş, kardeşlik vurgusuna dikat çekti. Kur’anı Kerim’den örnekler vererek kardeşliğin önemini anlatan Erdoğmuş, peygamber efendimizin hadisi şeriflerinden de kesitler sundu.

Prof. Dr. Hüseyin Hatemi ise Hz. Muhammed’in insanlık ve Müslümanlık için verdiği mesajlardan pasajlar sundu. Hatemi, “Hz. Muhammed getirdiği sistem,uygulamaları ve adaleti ile dünyaya çok önemli mesajlar verdi. Onun verdiği bu mesajlar bugün iyi anlaşılırsa dünya beklediği huzur,barış ve kardeşliğe ulaşacaktır.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz