Öğrencilerce 'baba' seçildi

Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencileri, Van'da meydana gelen depremlerde kendilerini yalnız bırakmayan Rektör Battal'ı ''yılın babası'' seçti.

Öğrencilerce 'baba' seçildi

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) öğrencileri, Van'da meydana gelen depremlerde kendilerini yalnız bırakmayan Rektör Prof. Dr. Peyami Battal'ı ''yılın babası'' seçti.

Kentte yaşanan depremlerde kendilerini yalnız bırakmayan YYÜ Rektörü Battal'ı ''yılın babası'' seçen öğrenciler, YYÜ yerleşkesindeki konuk evi bahçesinde düzenlenen törenle Battal'a hediyesini verdi.

Törende duygulu anlar yaşayan Battal, 'çocuklarım' diye hitap ettiği öğrencilerin sürprizi karşısında sevinç ve hüznü bir arada yaşadığını belirtti.

YILIN BABASI SEÇİLDİ

Kentteki depremlerden sonra okulun tatil edildiğini ve öğrencilerden bir süre ayrı kaldığını anlatan Battal, şöyle konuştu:

''Öğrencilerimiz, depremden sonraki süreçte ağır kış şartlarında okumaya çalıştılar. Bizler de onlara yardımcı olmak için gece gündüz çalıştık. Kendi prefabrike evimi ve hocalarımızın evlerini yurda dönüştürerek çocuklarımız oralarda barındırdık. Hamdolsun o dönemde hiçbir çocuğumuz dışarda kalmadı. Bu çocuklardan aldığım hediye benim için çok çok önemli. Üzerimdeki gömleği, bana babalar günü hediyesi olarak kızlarım almıştı. Şu an öğrencilerimden aldığım babalar günü hediyesi de bu gömlek kadar değerli ve çok önemlidir. Ben onlara öğrencilerim demek istemiyorum. Çünkü onlar benim öz çocuklarım kadar yakındır. Sağ olsunlar, onların desteğiyle üniversitemiz bugünlere getirdik. Ben çocuklarımın hepsine çok teşekkür ediyorum.''

VAN'I TERK ETMEMİŞTİ

Öğrenciler adına konuşan Sosyoloji Bölümü 2. sınıf öğrencisi Fatma Nur Kuralkan da deprem anında ve sonrasında kendilerini yalnız bırakmayan, barınma, yeme, içme sorunlarını gideren Battal'ı, yılın babası seçmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kentteki depremlerde hem maddi hem de manevi kayıplar yaşadıklarına değinen Kuralkan, ''Bu süreçte bizlere çok destek oldunuz, muhabbet kurdunuz, psikolojik destek sundunuz. Bundan dolayı biz öğrenciler size minnettarız ve teşekkürlerimizi sunuyoruz. Biz, YYÜ'lü öğrencileriniz, çocuklarınız ve aydınlık nesliniz olarak sizin babalar gününüzü kutlar, daha iyi ve daha çok çocuklarınızın olmasını temenni ediyoruz'' dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz