Oslo'da 3 talep

BDP tarafından Taksim'deki Elite World Hotel'de düzenlenen ''Anayasa Yapım Sürecine Toplumsal Katılım Konferansı'' başladı.

Oslo'da 3 talep

BDP Genel Başkan Yardımcısı Kışanak: ''(Oslo görüşmeleri) Kamuoyuna açıklanan belgelerde görüyoruz ki görüşmelerde reddedilen ve yerine öneri getirilmeyen 3 talep var. Bunlar, anayasa konseyi, barış konseyi, hakikat ve adalet konseyi. Bu 3 talebe yanıt verilmediği için bugün dışarıda kan deryası var. Ülkenin doğusundan batısına her gün ocaklara ateş düşüyor''

BDP tarafından Taksim'deki Elite World Hotel'de düzenlenen ''Anayasa Yapım Sürecine Toplumsal Katılım Konferansı'' başladı. Konferansta konuşan Kışanak, Türkiye'nin acilen demokratik bir anayasa ihtiyacı olduğunu söyledi.

 

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

Halkın yeni anayasa taleplerine siyasilerin kayıtsız kalamayacağını belirten Kışanak, zorlu bir süreçten geçtiklerini ve tüm olumsuzluklara rağmen TBMM Anaysa Uzlaşma Komisyonu'nda görev aldıklarını kaydetti.

OSLA GÖRÜŞMELERİ

Kışanak, Oslo görüşmelerine ilişkin, ''Kamuoyuna açıklanan belgelerde görüyoruz ki görüşmelerde reddedilen ve yerine öneri getirilmeyen 3 talep var. Bunlar, anayasa konseyi, barış konseyi, hakikat ve adalet konseyi. Bu 3 talebe yanıt verilmediği için bugün dışarıda kan deryası var. Ülkenin doğusundan batısına her gün ocaklara ateş düşüyor'' dedi.

BU SÜREC SÜREMEZ

Türkiye'nin bu süreci daha fazla taşıyamayacağını savunan Kışanak, ''1994'te olduğu gibi Kürtlerin parlamento dışına çıkarılması gayretlerine rağmen görevimizin bilincindeyiz. Biz zaten sine-i milletiz, zaten halkın içindeyiz, halkın ta kendisiyiz. Siyasi olarak yürütülecek operasyonlara siyasi olarak karşılık vereceğiz'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler