Otobüs gerilimi!

Bismil'de gerilime yol açan otobüslerin hizmetten alındığına yönelik Büyükşehir Belediyesi, HDP'li Belediyeyi ve bazı basın organlarını yalanlayarak, "hizmetimiz devam ediyor" derken, İlçe Belediye yönetimi ise protesto yürüyüşü yapması dikkat çekti.

Otobüs gerilimi!

Bismil Devlet Hastanesine ücretsiz ulaşımı sağlayan Büyükşehir Belediyesine ait iki otobüsün yönetimi, Büyükşehir ve ilçe Belediyesi arasında algı operasyonuna dönüştü. Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliğine getirilen İl Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, HDP'li Bismil Belediyesi'nin kendi hizmetiymiş gibi yönetiminde tuttuğu iki otobüsü, Büyükşehir Belediyesinin yönetiminde, hizmetin devam etmesi yönünde, Meclis kararı aldı.

HDP'Lİ YÖNETİM ALGI OPRASYONUNDA

HDP'li Belediye Başkanı Yaz ve Belediye Meclis üyeleri, Belediyenin almış olduğu kararı, "Büyükşehir Otobüsleri hizmetten alı koydu" şeklinde kamuoyunda oluşturduğu algı üzerine, dün protesto yürüyüşünde bulundu. Bismil Belediyesi Başkanı Orhan Ayaz, 5 km uzaklıkta bulunan hastaneye yürüyüş gerçekleştirdi. Bismil'de tansiyonu yükselten otobüs seferlerinin hizmetten alındığı iddiasına, Büyükşehir Belediyesi ve Ak parti Bismil ilçesinden tepki geldi.

BÜYÜKŞEHİR VE AK PARTİ AÇIMLAMASI

Büyükşehir Belediyesi yazılı açıklamada bulunarak, "Devam eden hizmetin iptal edileceği iddiaları tamamen asılsız ve mevcut Büyükşehir Belediyemize yönelik kamuoyu nezdinde olumsuz algı oluşturmaya yönelik çabaların ürünüdür. Otobüslerimizle aynı hizmetin Büyükşehir Belediyesi denetim ve gözetiminde daha kaliteli ve sürekli verilmeye başlamasıdır. " Ak Parti İlçe Başkanı Kızılkaya ise, Belediye otobüslerinin seferde olduğunu bildirdi.

M. Emin FİDAN/Ahmet DEMİR

DİYARBAKIR-Büyükşehir Belediyesince, Bismil ilçesinde hastaneye ulaşım sağlayan iki otobüsün görevden alındığı yönünde sosyal medya ve bazı ajanslar ile Bismil Belediye Başkanlığının gündeme getirdiği iddiaların gerçeği yansıtmadığı açıklandı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında, "Bismil'de hastaneye ücretsiz ulaşım sağlayan iki otobüs kayyum tarafından geri alındı" başlıklı asılsız ve gerçeğe aykırı ifadelere yer verildiği bildirildi.

GERÇEKLERİ İÇERMİYOR

Söz konusu haberlerin gerçekle ilgisi bulunmadığı ifade edilen açıklamada, "Bismil ilçemizde vatandaşlarımızın hastaneye ulaşım ihtiyacı konusu 18 Ocak 2018'de ilçeyi ziyaret eden Sayın Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu'na iletilmiş,  Valimizin talimatı sonucu Bismil Kaymakamlığımızca Belediye Başkan Vekilliği döneminde 31 Mart tarihine kadar kiralanan minibüslerle ulaşım hizmeti verilmeye başlanmıştır. " denildi.

SEFERDEN ALINMAMIŞ

Seçim sonrası HDP'li Belediye Başkanının göreve gelmesiyle bu hizmetin iptal edildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Vatandaşlarımızdan gelen yoğun tepki sonucu Büyükşehir Belediyesine ait olan otobüslerin Bismil Belediyesine tahsis edilmesiyle hizmet verilmeye başlanmıştır. Bugün yapılan işlem Büyükşehir Belediyesine ait olan otobüslerin Bismil Belediyesine tahsis kararının iptal edilmesi ve otobüslerimizle aynı hizmetin Büyükşehir Belediyesi denetim ve gözetiminde daha kaliteli ve sürekli verilmeye başlamasıdır.

BÜYÜKŞEHİR HİZMETİ VERİYOR

Devam eden hizmetin iptal edileceği iddiaları tamamen asılsız ve mevcut Büyükşehir Belediyemize yönelik kamuoyu nezdinde olumsuz algı oluşturmaya yönelik çabaların ürünüdür. Terör örgütü ve uzantılarının ihaneti sonucu yıllardır en temel hizmetlere erişimde büyük sıkıntılar yaşayan değerli vatandaşlarımız hizmeti verenle millete ihanet edenleri ferasetiyle her zaman ayırt etmekte ve görmektedir. Bu gerçek dışı iddiaları öne süren ve yalan haber yaparak bu asılsız iddiaları yaymaya çalışanlara karşı gerekli hukuki yollara başvurulacaktır."

VATANDAŞLARIN GÖRÜŞLERİ

Büyükşehir Belediyesi "otobüslerin seferde" bulunduğunu ve hizmetlerin daha kaliteli devam ettiğine dair akşam saatlerinde vatandaşların görüşlerinin de yer aldığı yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Büyükşehir Belediyemize yönelik kamuoyu nezdinde olumsuz algı oluşturmaya yönelik çabaların aksine tahsis edilen ücretsiz hastane servisi 07.00 ile 17.30 saatleri arasında Bismilli vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam ediyor.

KALİTELİ HİZMET İÇİN

Hastanelere ücretsiz ulaşım hizmetinin verilmesinin Bismilliler için çok önemli olduğu ifade eden Özlem isimli vatandaş, “Hizmetlerden çok memnunuz, halkımıza ücretsiz araçların tahsis edilmesi Bismil halkı için çok iyi” diyerek hizmetlerin verilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Asmin İnci Dal ise “Hastanelere ücretsiz ulaşımımızı sağlayan otobüslerin kaldırıldığı konuşuluyor ama öyle bir şey yok. Ücretsiz otobüs seferlerinden oldukça memnunuz. Bu hizmeti veren Büyükşehir Belediyemize ve Sayın Valimize teşekkür ederiz” dedi.

BELEDİYE YÖNETİMİ YÜRÜDÜ

Buarada, Büyükşehir Belediyesinin iki otobüsün de vatandaşa hizmet vermeye devam ettiğini açıklamasına rağmen, algı üretmeye yönelik HDP'li Bismil Belediyesi yönetimi, bazı partililerle birlikte protesto yürüyüşü yapması dikkat çekti. Ayaz, hastanenin uzak olmasından kaynaklı halka ücretsiz hizmet veren otobüslerin kendilerinden alınmasının akla zarar bir uygulama olduğunu öne sürerek, hastaların ulaşım hakkının ellerinden alınması olayının peşini bırakmayacaklarını iddia etti. Yapılan açıklamanın ardından grup karara tepki göstermek amacıyla ilçe merkezine 5 km uzaklıkta bulunan hastaneye yürüyüş gerçekleştirdi.

BİSMİL AK PARTİ YÖNETİMİ

Buarada, AK Parti Bismil İlçe Başkanı Mehmet Kızılkaya, teşkilat üyeleri ile Bismil Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı. Kızılkaya, Büyükşehir Belediyesine ait 2 belediye otobüsünün Bismil halkına ücretsiz hizmet vermeye devam ettiğini söyledi. Verilen hizmette aksamanın söz konusu olmadığını ifade eden Kızılkaya, şunları kaydetti:

HİZMET AYNEN DEVAM EDİYOR

"Diyarbakır Büyükşehir belediyesine ait olan belediye otobüsleri Bismil halkına hizmet vermeye devam etmektedir. Halkımız, hizmetin en kalitesine layıktır. Bu hizmetin kaynağı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve hizmetin mimarı Diyarbakır Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Hasan Basri Güzeloğlu'dur. Hemşehrilerimize bu hizmeti tahsis ve temin eden Valimize Bismil halkı adına teşekkür ediyorum."

KAYYUMA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

İlçede yaşayan vatandaşlar da Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine yapılan görevlendirme ile güzel çalışmaların hayata geçirildiğini belirterek, "Bunlardan biri de hastaneye ulaşım durumuydu. Bu konuda Bismil Devlet Hastanesi ilçe merkezine biraz uzak mesafede olduğu için gerçekten buraya maddi nedenlerle gelemeyen insanlar vardı. Kayyum döneminde ücretsiz servisler başlatıldı. Bu da bizim için çok güzel bir hizmet oldu. Bu konuda kayyuma teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandılar.

Kaynak: Diyarbakır Söz