Oy kullananlar yeşilliğe kendini bıraktı

Diyarbakırlılar oylarını kullandıktan sonra gittikleri parklar ile piknik alanları ile tarihi mekanlarda, güzel havanın tadını çıkardı

Oy kullananlar yeşilliğe kendini bıraktı

Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde oy kullanan Diyarbakırlılar, güzel havayı da fırsat bilerek yeşil alanlara akın edip piknik yaparken, kimi de tarihi mekanları gezmeyi uygun gördü.

Sabahın erken saatlerinden itibaren oy kullanan vatandaşlar, piknik yapıp, güneşli havanın tadını çıkardı. Parklar adeta cıvıl cıvıl olurken, tarihi mekanlar da doldu taştı. Bazı vatandaşlar ise yürüyüşü tercih ederken bazıları da bisiklete binip spor yaptı. Kimisi de kahvaltısını piknik alanlarında yapmayı tercih etti. Diyarbakırlılar en çok ziyaret edilen turistik mekanlarından On Gözlü Köprü ile İçkale bölgesi oldu.  Okul çevrelerinde seçim dolayısıyla insan kalabalığı ve araç yoğunluğu gözlenirken, kentin ana arterleri ise en sakin gününü yaşadı.

 "İYİ OLAN KAZANACAK İNŞALLAH"

Hayati Selçuk, oyunu kullandıktan sonra parkta vakit geçirmeyi tercih eden vatandaşlardan oldu. elçuk, "İyi olan kazanacak inşallah. Biz de hep beraber mutlu olacağız. Oyumu kullanıp geldim. Ardından çocukları parka getirdik, eğleniyoruz. Hava da çok güzel, İstanbul müthiş zaten." dedi.

Erken saatte oyunu kullanan Songül Güney de kahvaltı etmek ve dinlenmek için park alanını tercih ettiğini belirtti. Güney, havanın da iyi olması dolayısıyla günü çocuklarla birlikte piknik yaparak değerlendirdiklerini dile getirdi.

İlk kez oy kullanan Ümit Şehitoğlu ise sabah oyunu kullanmaya gittiğinde heyecan yaşadığını dile getirdi. 

Mehmet Aksu da ilk kez oy kullandığını belirterek, "Sabah ilk işim oy kullanmaya gitmekti. Ardından arkadaşlarımla plan yapmıştık ve onlarla buluştuk." değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: Diyarbakır Söz