Parlamentoda Güçlü Olmalıyız

Yılmaz, Diyarbakır'ın sosyal ve ekonomik alanda kabuk kırdığını ifade ederek, Diyarbakır'ın parlamentoda güçlü olarak temsil edilmesi gerektiğini söyledi.

Parlamentoda Güçlü Olmalıyız

Seçim çalışmalarını yoğun bir tempoyla sürdüren, ilçe, köy ve mezra ziyaretlerinin yansıra, seçim bürolarında vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti Diyarbakır Milletvekili Adayı Prof. Dr. Mehmet Emin Yılmaz, büyük ilgi görüyor. Yılmaz, Diyarbakır'ın sosyal ve ekonomik alanda kabuk kırdığını ifade ederek, Diyarbakır'ın parlamentoda güçlü olarak temsil edilmesi gerektiğini söyledi.

AK Parti MKYK Üyesi ve 4. sıra Milletvekili adayı olan Prof. Dr. Mehmet Emin Yılmaz, 24 Haziran seçimlerine yönelik dur durak bilmeden yürüttüğü seçim çalışmaları kapsamında önceki gün, Çermik, Çüngüş ve Ergani ilçelerini ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi.

YILMAZ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Çermik ilçesinde esnafları tek tek gezerek, tokalaşıp, talep ve seçime dair önerilerini dinleyen Yılmaz'a ilginin yüksek olması ve samimi bir diyalogun gerçekleşmesi dikkat çekti.

Çermik'te vatandaşların yaşadıkları ortama dair temel sorunlarını dinleyip not alan ve çözümüne yönelik, ilgili makamlarla anında görüşen Yılmaz'ın bu tavrı, büyük takdir topladı.

Çocuk, genç ve yaşlı demeden birebir diyalog içerisine giren Yılmaz, Çermik'te kaldırımda sandalye üzerinde oturan yaşlı bir kadının elini öperek, duasını aldı.

Diyarbakır'ın temel sorunlarına vakıf olduğunu ve bunun çözümü için büyük uğraşlar verdiğini dile getiren Prof. Dr. 24 Haziran'da yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerinin, Türkiye'nin geleceği açısından, büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

GÜÇLÜ VE İSTİKRARLI YÖNETİM

Güçlü ve istikrarlı bir yönetime her daim Türkiye'nin ihtiyacı olduğunu belirten AK Parti MKYK Üyesi ve 4. sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Mehmet Emin Yılmaz şöyle dedi;

"Bu seçimler, Türkiye'nin yarınları için bir fırsattır. Diyarbakır'ın kazanması demek, Türkiye'nin kazanması demektir. AK Parti iktidarları hep icraat iktidarı olmuştur. 16 yıl içerisinde, ülkeye kazandırdıkları, Cumhuriyet tarihinden buyana yapılmayanlardır. Dönem ustalık ve ehil yönetimin dönemidir. Bir tarafta, yönetim sistemi değişiyor. Partili Cumhurbaşkanlığı sistemi. Ki Başkanlık sistemine benzer bir yönetim biçimi. Bu yönetim anlayışı da, ülkenin temel sorunlarının acil ve ivedi bir şekilde, çözüm bulabilmek, çabuk karar verebilmek adına, önemlidir. Demokrasinin, insan haklarının, adalet ve eşitliğin sağlanabilmesi için; Türkiye böylesi bir yönetim değişikliğine gitmesi gerekiyordu."

ÜRETEN BİR DİYARBAKIR OLMALI

Yılmaz, Diyarbakır ve ilçelerinin özellikle yerel yönetimler açısından uzun yıllar büyük kayıplar yaşadığını, artık bunun telafi edilmesi gerektiğini belirti. Yılmaz şöyle dedi;

"Siyasi, sosyal ve ekonomik, toplumsal yönde çok travmatik önemler yaşadık. Sıkıntılı zaman dilimleri geçirdik. Huzur, güven ve istikrarın bozulması adına birçok şer yapıları ittifak içerisinde, ilimizde, bölgemizde, ülkemizde faaliyet gösterip, milli iradenin tecelli etmesine engel olmaya çalıştılar. Ama artık yok.

SORUNLARIN TEMELİ İŞSİZLİK

Diyarbakır'ın en büyük sorunu işsizliktir, istihdam alanlarının yaratılamayıştır. Üretime odaklı bir ekonomik politika ortaya koyulması durumunda birçok sorunu çözebiliriz. İşte bunun kesintisiz yapılabilinmesi için, güçlü bir siyasi temsiliyetin olması gerekiyor. 24 Haziran'da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a oylarımızla destek vereceğiz. AK Parti'yi mecliste güçlü bir temsilliyet alabilmesi için,  oy vermeliyiz. Yetki vermeliyiz. Diyarbakır'ın sesi mecliste gür çıktığı zaman, Diyarbakır hak ettiği yere ve hedefe ulaşabiliriz."

Çermik, Çüngüş ve Ergani ziyaretlerini tamamladıktan sonra gece de, seçim takviminin başladığı tarihten buyana, açtığı seçim bürolarında vatandaşlarla bir araya gelmeye de büyük önem veren Prof. Dr. Yılmaz, sahur vaktine kadar, partili ve sevenleriyle seçim bürosunda, diyalog içerisinde bulunuyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz