Pişmanım dahi dememişti! Kedi katili İbrahim Keloğlan hakkındaki karar bugün çıkacak

Yaklaşık bir ay önce, asansöre binip köşedeki kediyi görüp tekmelemeye başladı. Kapı açılıp kedi kaçsa da, peşinden gidip yine yakaladı ve altı dakika boyunca işkence ederek hayvanı öldürdü. Görüntüler yayılıp, üstü örtülecek hiç bir şey kalmayınca tepkiler çığ gibi büyüdü. Nihayet bugün kedi katili İbrahim Keloğlan yargı karşısına çıkacak.

Pişmanım dahi dememişti! Kedi katili İbrahim Keloğlan hakkındaki karar bugün çıkacak

Olay, İstanbul Küçükçekmece'de özel bir sitede oturan İbrahim Keloğlan isii şahıs 1 Ocak 2024 tarihinde sabaha karşı 3.15 sularında asansör ile kapı arasında karşılaştığı Eros adındaki kediyi canice ve kasten işkence ederek öldürmüştü. Site sakinleri tarafından büyütülen ve çok sevilen Eros isimli kediyle hiç bir alıp verecegi olmayan şahsın işkencesi site içerisindeki kamera kayıtlarınin izlenmesiyle 6 dakika sürdüğü belirlenmişti.

İLK KEDİ BANA SALDIRDI

Keloğlan, savunmasında olay günü moralinin bozuk olduğunu ifade edip, ilk önce kedinin ona saldırdığını iddia etmişti.

Kan donduran görüntülerin ortaya çıkması üzerine polise şikayet edilen cani gözaltına alınıp, adli kontrolle serbest bırakılmıştı. Konuya duyarsız kalmayan sivil toplum kuruluşları, hayvan hakları savunucuları ve baro görevlileri Keloğlan hakkında tekrar suç duyurusunda bulunmuştu. 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNAN VE DAVAYI TAKİP EDEN AVUKATLARIN ACIKLAMALARI

İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi'nden avukatlarla birlikte davayı takip eden site avukatı Merve Poyraz Özcan, Hürriyet gazetesine yaptığı açıklamada, "Sanık, 'Çocuğumuz olmayacak, bu yüzden üzgündüm' diyor ama mahkemeye sunulmuş bir doktor raporu yok. Ayrıca kedinin ayağını çizdiğini söylüyor ama kayıtlarda böyle bir durum da yok. Sanığın pantolonu ve giydiği ayakkabıya bakıldığında zarar verebilecek bir açık görünmüyor. Bu karara itiraz edeceğiz çünkü sanığın savunmasında bir pişmanlık emaresi yok. Bu cezayla ıslah olmayacağı görüşündeyiz. Gerekçeli kararın açıklanmasını bekliyoruz" dedi

BUGÜN HESAPLASMA GÜNÜ OLACAK VE KEFI KATILI İBRAHİM KELOĞLAN HAKETTIGI CEZAYI ALACAK

Görüntülerin açığa çıkmasının ardından gözaltına alınan İbrahim Keloğlan hakkında Küçükçekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada şahıs, suçlu bulunarak 1 yıl 6 ay ceza almış ancak mahkeme iyi hal indirimi uygulayarak cezayı 3 ay daha indirdi ve hükmün açıklamasını da geri bırakmıştı akabinde sanık  serbest bırakılmıştı. Sosyal medya da kampanya başlatıldı. Pişmanım dahi diyemeyen vicdan yoksunu, canı, kedi katili #ibrahimKeloğlantutuklansın hastag kampanyası başlatılmıştı. Bugün hastag kampanyası karşılık verecek ve yince Küçükçekmece Adalet Sarayında görülecek davada katil şahıs İbrahim Keloğlan hakkettiği cezayı alacak diye umut ediliyor.

Davaya bir çok avukat, hayvan hakları aktivistleri ve vatandaşların katılması bekleniyor

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler